måndag 18 oktober 2010

Ordning igen! Eller???

Barnet har kommit hem. Då brukar det bli ordning och reda med det mesta. Dock började det att jäklas det första det gjorde för Emmy missade innebandyn med en hel timme. Då var det liksom slut! Inte kan man hålla reda på allt (Men lite vore ju bra eller hur!).

Dagen har gått åt till att få ont i händerna... Jag har stickat för glatta livet! Jag tror jag har så det räcker redan men man vet ju aldrig... När mässan är färdig så ska jag göra följande till mig och barnet:
  • Mössa
  • ben och knävärmare (mest till mig tror jag)
  • Handledsvärmare
  • Fuskpolo (när jag var barn så kallades de elefantkondomer...)
  • Nyckelband
Jag har att göra... Sen ska jag ju göra en tröja till mig oxå! Den hade jag glömt... Först var det ju en kofta med låååånga knytband men efter att ha kollat lite på mönstret så har jag nog mognat lite i tanken och börjar med det som är lättast, koftan kan jag ju faktiskt göra sen!

Kan man lära en gammal hund att sitta???

Själv är jag alldeles övertygad om att det går men Anna-Britt var allt lite fundersam... Jag berättade i ett tidigare inlägg att hon hade tappat sin telefon när hon var ute och plockade svamp. Nu hade hon alltså köpt en ny.

"Då kommer jag och lär dig detta med sms!" sa jag och Anna-Britts ögon blev stora som tefat... Nä något sådant trodde hon inte att hon skulle kunna lära sig... Jag tog med mig hennes mobil (laddad och simkort isatt) och så skred vi till verket.

Tala om att hon vart förvånad när hon faktiskt FATTADE!!! Så det går att lära en gammal hund att sitta!

En annan hund som inte bara satt utan låg i min famn och kelade var Egon. Han är en underbar liten tax som älskar allt vad mys-pys innebär. Vi satt i Anna-Britts soffa medans hon visade mig alla hennes underbara garner hon har. Ett helt skåp fullt med bara rena ullgarner har hon... Hon stickar aldrig i något annat än ull, bomull eller lin. Plötsligt fick hon för sig att hon inte gillade ett av garnerna...

"Det kan du ta!" sa hon och tog ut 600 gram av detta garnet:

Jag blev så himla glad!!! 600 gram är ju jättemycket! Nu är ju frågan vad jag ska göra med det? Vad skulle ni göra?

Idag kommer barnet hem och allt blir som det ska igen... Skönt...