torsdag 28 oktober 2010

Historien om att hitta ett kvitto...

Min dator är ju numera ett minne av sitt forna jag... Emmy gråter över att hon inte längre kan spela spel för min lille mini-pc har liksom inget hål att stoppa i en cd-skiva i, attans!

Pratade ju med folksam och då behövde jag ju det lilla, lilla kvittot oxå.... Hmm... Jag vet att jag inte fick något (nu kommer ni att tänka att hon är ju så vimsig ändå så det har hon glömt men ack, ack, jag VET att jag inte fick något kvitta, basta!) så jag tänkte att det var kört men se det kanske går att lösa sa folksam. Ring till affären och kolla, det kan gå!

Sagt och gjort, jag ringde och hamnade i någon sorts växel. Nej, inte lämnade de ut sådana uppgifter! Nähä... Idag efter Läkarbesöket for jag med pappa och Emmy som följeslagare till OnOff i Nässjö.

Fick en stackars yngre man (svårt att veta vad man ska kalla dessa män/killar?) till att hjälpa mig... Han sökte på mitt namn... Inget... Han sökte på datumet... Inget... Han sökte både på längden och på tvären.... Inget, inget och åter inte ett jäkla kvitto i sikte....

Nu började jag bli lite otålig och Emmy satte sig på golvet och muttrade att hon hade spelat Sims för sista gången...

Så helt plötsligt (som ett mirakel) kom vi på det, jag hade ju köpt datorn ihop med ett abonnemang! Vips så fanns kvittot där!!! Lyckan vart fullständig och pappa och jag tackade honom för hans tålamod!

Jag gick med lätta steg till bilen med kvittot i väskan. Imorgon ska jag ringa folksam...

Hos ortopedläkaren

Lilla gummi-barnet Emmy har idag varit hos ortopedläkaren på barnhabiliteringen i Jönköping. Med på besöket var även Emmys arbetsterapeut, en sjukgymnast, en barnläkare plus en till som jag faktiskt inte vet vad han hade för titel men han undrade om Emmys skor iallafall...

Det böjdes och tänjdes, drog och sträckte... Fastän de har kollat hur många grader Emmy översträcker så bara MÅSTE de kolla detta varenda gång... 20 grader översträcker hon i knälederna och 25 grader i armbågen. Emmy har haft problem med knälederna och där var korsbanden lite sämre kände läkaren. Ryggen har hon haft ont i oxå och det bördes och kollades på alla sätt och vis.

De kom iallafall fram till att Emmy ska fortsätta som vanligt med det hon håller på med nu. Hon har ju idrott 2 ggr i veckan i skolan, hon är med på innebandy en gång i veckan, hon har dans en gång i veckan plus allt hon gör på fritiden. Rätt mycket faktiskt, mer kan man inte begära tycker jag! Dock är hon och alla berörda medvetna om Emmys situation och att hon kanske inte klarar lika mycket som de andra alltid.

Efter detta behövdes det ett besök på Mc Donalds!

Föräldramöte...

Låter inte roligt alls, jag vet! Dock var det roligt att få träffa Emmys nya lärare för jag har inte pratat med honom innan. Verkade vara en speciell människa med massor av humor. En lärare som ser varje individ! Hade själv velat ha honom som lärare faktiskt!

Disskusioner hade vi. Vid vårat bord diskuterades det invandrare.... Konstigt eller? Nej, inte så värst. Bor man mitt i smeten så vill folk veta hur det går. Eftersom vi har haft inbrott, sönderslagna bilar, flera självmordsförsök, en våldtäkt, dieselstölder och ett stort slagsmål så förstår jag att folk undrar... Jag försöker förklara för alla att det finns bra invandrare som verkligen vill bli försvenskade, som sköter sig hur bra som helst och som lär sig svenska så de kan kommunicera. Sen finns det de som bara förstör både för sig själv och andra hela tiden, tyvärr...

Just nu är det dock rätt så lugnt i husen. De som ställde till med mest bråk är flyttade. Migrationsverket har dock fått bygga en ny tvättstuga som endast ska användas av invandrarna. Eftersom en del bara förstör för andra (till exempel slänger ner andras tvätt på golvet och börjar tvätta utan att det är deras tvätt-tid plus att de tvättade på nätterna och störde de som bodde över) så fick det bli på detta sättet... Jag kan inte förstå hur det ska vara så svårt att begripa hur en tvättstuga fungerar... Till slut har de som tvättar fått sätta hänglås på tvättstugan för att få ha sin tvätt ifred! Dock var det någon som bröt sönder detta...

Nu ska de ha sin egen nyckel till sin tvättstuga och de ska inte kunna komma in i vare sig förråd eller de andra tvättstugorna. Så nu kanske problemen minimeras. Synd bara om de som sköter sig för det är tyvärr så att alla får skulden...

Detta fick jag förklara för de andra vid mitt bord. Vi pratade även om detta med mobbing, det förekommer ju mer än man tror... Tyvärr... Barnen går undan och hittar på "hyss" så ingen vuxen ser. Jag har själv sett ungar bli retade på skolgården. Som förälder ska man inte vara tyst om man ser något sådant! Jag brukar vråla "ÖH! VAD GÖR NI???", då blir de så milda så!

Detta blev ett långt och trist inlägg... Förlåt...