fredag 5 augusti 2011

Känns som om man är i himlen...

Idag tog jag rullen och åkte ut i skogen. Hade sådan längtan efter skogsdoft så det inte var klokt! Ibland kommer ett sådant "skogs-sug" och då bara MÅSTE jag ut och kolla "mina" marker.... Först hittade jag denna gula "katt-kiss-blomma", vad den heter har jag ingen aning om men den luktar INTE gott direkt...Svamp är väl det jag kollar efter allra mest när jag är i skogen. Här är en liten svamp-bebis, tror det är en panterflugsvamp, himla vacker tycker jag.


Myrorna jobbar som attan och jag ber om ursäkt för att jag säkerligen mördade några hundra med rullens hjul...


Kantarellen i all ära men denna svampen slåss om förstaplatsen tycker jag, Karl-Johansvampen eller Stensopp som den oxå heter. En delikatess bland svamparna.


Ljungen har slagit ut och bildar vackra lila fält lite överallt. När ljungen lyser bland gråa stenar och grön mossa så njuter jag, det är så vackert...


Vägen som jag rullade fram på är relativt handikappvänlig. Regnet hade dock gjort stora fåror i marken på vissa ställen så det kändes som om alla kotor hoppade hopprep ett tag. Lite ont får man faktiskt räkna med när man åker på småvägar anser jag!


Något som oxå lyser upp i skogen är lingonen... Det finns massor i år, iallafall där jag har kollat.


Visst är dom vackra...


Jag var ju dock mest ute efter kantareller och gissa om jag hittade några?Räckte defenitivt till em middag om jag säger så! Jag är så lycklig och har fyllt på min "skogs-depå" ordentligt idag. Tänk att det behövs så lite för att man ska må gött!

Dagens djurstatus!

Börjar dagens första inlägg med mina djur... Ett inte så ovanligt inlägg kanske men så mycket glädje som de ger mig så är de värda 100 inlägg om dagen och en jäkla massa godsaker egentligen! Dock så får de vara nöjda med någon liten godsak varje dag, jag vill inte ha feta djur!

Börjar med Buddha, min gose-älskling... Vill vara i centrum och spinner som en skördetröska. Börjar bli en tung kisse, så tung att jag inte orkar bära honom... Han är söt ändå eller hur?


Dagens Gibson-bild är är en bild av hur han alltid ligger när jag är på datorn. Han ligger så här med tassarna precis bakom min stol, hur många gånger tror ni jag har råkat köra på honom? Svaret är massor av gånger, tyvärr.... Gibson är faktiskt relativt pigg just nu, lufsar på i sin takt och älskar skogspromenader.


Dagens Tussan, en kisse som kom till oss smalare än någon katt jag någonsin sett... Idag väger hon nästan 3,5 kg, hon har gått upp mer än ett kilo sedan hon kom till oss! Numera ser hon sund ut, pälsen glänser och hon njuter av att ligga som hon gör på bilden här, i vardagsrummet vid fönstret bakom gardinen...


Sen en bild på vad jag håller på med just nu:

(Sjalen överst och Buddhas rumpa nedanför)

Här stickas det sjalar för glatta livet! Detta är samma sjal som jag stickade innan men med ett garn från Yarn paradise som heter Geisha. Håller på med min andra sjal nu med samma garn. Jag håller på att göra ett lager ifall jag ska stå på hantverksmässan i år. Vi får se...

Idag är vädret lite sisådär, man vet inte om det ska bli regn eller om det ska spricka upp och bli sol... De "lärde" säger att det ska bli regn senare så jag ska ta rullen på en tur till skogen nu tror jag. Längtar till skogsdoft och eventuellt hittar man lite kantareller på vägen.
Ha det gött!