måndag 12 juli 2010

På besök bland gravarna...

Visst låter det lite spooky men jag tycker allt att en kyrkogård är en fridfull plats! Vi körde liksom förbi på vägen hem och då kunde vi ju vattna gravarna. Solen gömde sig för tillfället bakom ett moln men annars lika jäkla hett, 31 grader klockan sju på kvällen!


Jag gick runt llite och tittade på alt det vackra. Kyrkan tycker jag är himla vacker. Byggd i röda stenblock, kanske lite ovanligt men jag gillar det.


Sedan var vi nere i minneslunden och tittade. Inte så ofta man går runt och tittar på gravstenar men det var ett trevligt måndagsnöje...

Småländska "pärlor"!


Denna plats ligger i Aneby samhälle i Aneby kommun i Småland. Stalpet är kännt för sitt vattenfall och varje år anordnas "fallets dag" då dammluckorna öppnas för fullt.


Här finns det ett fik där det säljs allehanda kaffebröd och på torsdagar är det våfflor som gäller. Då brukar det även vara lite underhållning.


Det finns även en "sockerbod" där det säljs saker som lokala handverkare har gjort. Vi köpte idag tre drejade krukor/vaser till våra amerikanska vänner.


Kortet ovan är taget precis ovanför fallets början och det under är från andra sidan vägen, där allt vatten kommer ifrån. De små ankorna ville visst inte vara med på bild, de satte igång sina ankfötter på högsta växeln och flydde fältet!


Är ni i krokarna så passa gärna på att stanna och beundra utsikten samtidigt som ni dricker en kopp kaffe!

Svetten rinner...

Jag har suttit ute i solen... Ja ni fattar kanske hur detta känns, eller hur. Jag sitter på min balkong där det är typ 50 grader i solen... Svetten rinner likt en vårflod från min kropp. Har faktiskt duschat av min solstol så den är svett-fri!!!

Nu har jag dock gett upp... Måste sitta inne ett tag och hinka i mig det som gått förlorat. Har druckit 4 liter idag... Tur att vatten är gratis och finns i kranen!!!