onsdag 6 oktober 2010

Inlägg nummer 500!!!

Detta MÅSTE ju firas! Därför lottar jag ut detta:

Ett rese-kit från Face Stockholm! Vill du vara med i denna utlottning så skriv en liten kommentar, det får gärna innehålla massor med smickrande ord ;-)

När dras vinnaren då? Ja, det var en bra fråga... Ni får väl en vecka på er säger vi. Vinnaren kommer att dras på kvällen den 13 oktober, skynda er att skriva en kommentar så kanske just DU får ett paket i brevlådan!

En skruvad mössa!

Jag har ju varit, eller ÄR sjuk med snor, huvudvärk, ja ni vet hela kittet på en gång... Dock fungerar ju resten skapligt (?) så jag har stickat för att försöka tänka på något annat än snor. Var inne på PIXIS blogg och hittade en mössa med skruv i! Undrade om jag fick härmas lite och det gick bra!

Jag ändrade dock lite i "receptet" (som vanligt) och gjorde som följer:

Lägg upp 84 maskor på st nr 5. Byt till strumpstickor med 21 maskor på varje sticka och sticka resår i 5 cm ungefär. Börja sedan med själva skruven. Sticka 3 räta, 3 aviga runt om. Efter 3 varv förskjuter man en maska åt vänster och får på så sätt en skruv... Upprepa till du har stickat 24 cm (ca, det blir lite häng , vill man ha mer häng, sticka längre) minsta därefter vartannat varv var 3:e maska tills det är sisådär 14 maskor kvar, dra igenom garnet och fäst...

Själv AVSKYR jag att fästa dessa förbenade trådar så därför stickar jag hellre med strumpstickor, lite krångligt men det går. Man kan säkert ha en liten rundsticka oxå men jag älskar att sticka med 5 stickor...

Jag har använt raggsocksgarn. Det blir alltså en varm och go mössa med lite häng i. Passar både barn och vuxna faktiskt!

Nu ska jag fortsätta sticka på min andra mössa, tjingeling!

(Jag försöker muntra upp er, märks det?)