lördag 11 juni 2011

Så kan det gå när bäcken läcker!

Dessa bilder har ni sett förr, eller rättare sagt,nästan exakt likadana bilder. Detta har nämligen hänt förut, flera gånger... Den lilla, lilla bäcken får oanade krafter när det regnar sådana mängder som det har gjort nu. De stackars brandmännen hade precis lämnat Solberga där de hade hållt på sedan klockan 02... Nu var klockan typ 21 och brandmännen fick börja pumpa vatten IGEN!

Här ser ni hur det såg ut från min balkong på baksidan. Då hade de varit en gång innan på dagen och pumpat bort en lika stor pöl...

Anette bor där vattnet går in mot huset och innan brandmännen kom så var det ända framme vid hennes altandörr. Hon fick nytt golv för några år sedan för att just detta hände. Då var det ännu mer vatten och flera av lägenheterna nere fick vattenskador. Nu håller vi koll på bäcken när det regnar och larmar snabbt!

Syns kanske dåligt men här åker vattnet ut på vägen. Utsikt från mitt toalettfönster om någon undrar (troligtvis ingen...).

Emmy och jag gjorde lite annat medans brandmännen jobbade. Att försöka få två katter på samma bild är minsann ett lika hårt arbete som att pumpa bort en hela sjö, jag lovar!

Efter mycket trixande och krumbuktande så gick det iallafall även om bilden blev sådär... Har ni något knep för att de ska vara stilla som statyer?

Buddha är dock en underbar katt att fota, han kan få till det riktigt bra. Eller så kan det bli såhär:

Man kan tro att det har varit whisky i skålarna ;-)