torsdag 8 april 2010

En väldigt glad unge!!!

Morfar var i Jönköping igår och köpte Emmy en ny cykel, hon fick den egentligen i födelsedagspresent av mormor och morfar, gamlamormor och moster Melinda. Fast på Emmys födelsedag var det alldeles för mycket snö så vi har väntat tills nu.

Morfar skruvade ihop cykeln igårkväll och kom hit med den när han skulle ta hunden på en runda. Jag ringde efter Emmy som var någonstans och cyklade med Michaela. Ni skulle sett hennes min när hon såg cykeln, hon sken som en sol!


Innan man får prova den nya cykeln upptäckte vi att Emmy behövde knyta sina skor. Morfar fick rycka in och knyta dom.


Bäst att ha tungan rätt i mun när man ska balansera på tåspetsarna!


Å så tog hon sats och for iväg som en oljad blixt.


Här står dom två allra bästa vännerna med likadana cyklar. Efter att denna bild togs satte sig bägge flickorna på varsin sadel och for samhället runt!


Jag kan lova att om inte jag hade sagt att klockan var 18:00 och det var slutlekt så hade dom cyklat än! Fast eftersom Emmy hade varit med mig och cyklat oxå så var hon rätt trött när hon kom in. Ont i ryggen hade hon oxå men det kan ju vara att hon är otränad. Roligt har dom iallafall. Idag tog dom två små "siamesiska" twinsen med sig fikakorg och gjorde en koja vid en bäck längre ner i samhället. Önskar nästan man var liten igen så man fick vara med och leka...

En tur i skogen!


Hittade denna bilden som jag tyckte var helt underbar! Bäst att vara snäll mot naturen eller hur!?

Emmy, jag och Gibson tog cykeln (och rullen) till skogen idag. Grusvägen var visserligen lite skumpig men det gick att köra ändå. Trodde att det skulle vara kletigt men det var så lite så det inte gjorde något. Gibson sprang som en hjort och tyckte det var underbart att lukta på "nya" grästovor. Emmy cyklade först och pratade om hur vackert hon tyckte det var i skogen! Underbara unge!

Innan våran tur i skogen hade vi haft besök av två "tanter" (dom sa faktiskt så när dom presenterade sig), den ena är kurator och den andra är psykolog och bägge jobbar på barnhabiliteringen i Eksjö. Den ena skulle prata med Emmy och den andre med mig. Psykologen pratade med Emmy, vad dom pratade om vet jag inte men jag tror att det bara var lite allmänt om allting. De skrattade stundtals så de hade nog rätt så trevligt.

Jag pratade med kuratorn. Vi pratade om allt möjligt men mest om hur jag klarar av min vardag med Emmy. Sen pratade vi om vårdbidrag. Man kan alltså få en summa om man har speciella utgifter för sitt barns sjukdom, t.ex mediciner o.s.v. Jag har fått en massa papper som jag måste läsa igenom...

Vi får väl se om Emmy vill träffa denna psykolog igen, det hänger på vad hon tyckte om henne och om hon vill. Det verkade ju som om det fungerade men vi får väl ta vårat vanliga kvälls-snack så får vi se vad hon säger. Jag tror att Emmy skulle må bra av att prata med henne mer. Att vara barn och vara sjuk och till råga på ha en sjuk mamma kan nog göra att man behöver ventilera ibland!