söndag 5 september 2010

Från skogen till tallriken

Plocka svamp är ju inget annat än ren njutning! Rensa och förvälla den är en helt annan sak... Skittråkigt med andra ord... Men har man plockat så har man. Här ser ni fårticka som förvälls i en gryta. Kolla in den gula färg som den får, riktigt snygg!

Här puttrar sotvaxskivlingarna för fullt.

Här har jag blandat sopporna, kantareller och citrongul slemskivling som väntar på att hamna i grytan. Svamp luktar ju när man förväller den så här. Både fårticka och sotvaxskivling doftade underbart medans de blandade svamparna luktade... SVAMP!

Sotvaxskivlingarna blev till en pastasås. Jag är mycket dålig på att göra en massa rätter, oftast steker jag svampen i smör, salta och peppra och sedan slår jag på grädde. Detta får puttra en stund så det blir lite tjockt.

Kan säga att detta var otroligt gott!

Måste säga att jag är så tacksam över alla roliga kommentarer jag har fått angående svamp (och annat oxå naturligtvis!). Det är så himla roligt att läsa allt ni skriver. Jag sa till Anna-Britt idag att hon förgyllde mitt liv genom att jag får följa med henne i svampskogen och ni ALLA förgyller oxå mitt liv! Att öppna upp bloggen och se alla kommentarerna gör mig jätteglad!

TACK

8 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Gott! men, varför förväller ni? Blir nyfiken då jag aldrig gör det.
:)

bakom berget sa...

Va mycket svamp! Å så många sorter sen....Hoppas man får se ett inlägg från dig i morgon oxå bara.....?? Hi hi...
Kraam!

tankar från mitt fönster sa...

Oj så mycket god svamp som ni plockat! Roligt att se hur de ser ut. Själv plockarjag enbart kantareller och senare trattkantareler.
God Natt!"

messan sa...

Mums...du finns det någe bättre än än en svampstuvning...så där nyplockad och fräsch...tror inte det.
Kram

Unknown sa...

Oj så mycket svamp!

sinneskatten sa...

Vilken lycka att kunna så många olika sorter.
Jag tillhör dem som är helt säker på gul kantarell, så jag gr förbi alla de läckerheter du visar.
Och visst är det en svår sak att låta bli att köpa!

AnJa sa...

Men hallå var har du hållit hus. Eller rättare sagt var har jag hållit hus :-) Jag har ju missat flera av dina inlägg! Så roligt att kunna fler svampsorter än kantarell och trattis!! Det ser totalt underbart livsfarligt ut :-D Gubben och jag plockar mycket svamp=kantareller. Vi har många gånger pratat om att det skulle vara så kul att kunna plocka fler sorter för skogen dignar ju av dem!

Tina sa...

Hej vännen!!
Fniss... som jag skrev till din syster..
Jag är ingen bra svamp plockare.. jag tyx däremot vara en mycket duktig LÖVPLOCKARE!!! =)
De gånger jag varit på svamp jakt har jag sett så mycket svamp så jag blivit lyrisk... men när jag väl kommer fram böjer mig ner för att plocka dem.. upptäcker jag att det jag trodde va svamp.. va LÖV =)
Nu har jag gett upp =)
Hoppas du mår bra min vän. Önskar dig en underbar vecka.
Varm kram Tina