fredag 30 september 2011

INGENTING!!

Igår ringde jag till min käre läkare för att beställa tid och möjligen kolla om de hade fått svaret på min röntgen... Jodå, det hade dom, det visade INGENTING!!! Vad i hela världen är nu detta? Varför har jag så jävla ont då? Fast jag vet att en vanlig röntgen inte behöver visa något och sist jag röntgade mig för typ 15 år sedan så var varenda kota helt vind och sne och ändå sa de att allt var okej. Jag vill nog gärna titta på dessa bilder själv, säkerligen finns det nog något som ser lite galet ut fast de anser att det ändå är okej.

Förra gången jag röntgade mig och de tyckte att allt såg bra ut så var mina kotor huller om buller. Längst upp så satt kotan helt snett (vilket gjorde att jag hade migrän-huvudvärk i flera års tid), sen var flera kotor ihoptryckta plus att hela halskotpelaren var böjd bakåt istället för framåt och ändå tyckte de att jag var OKEJ!!! Alltså hur är detta möjligt?

Detta kan ju inte bara hända mig, fler i Sverige måste ju ha varit med om att röntgen inte visar något fast man har värk så in i helsinki! På de första bilderna fick jag ju se själv hur det låg till, min naprapat jämförde min bild med en bild på hur man ska se ut och frågade om jag tyckte att jag såg normal ut? Jag tittade på bilden och svarade naturligtvis nej, det såg INTE bra ut. Hur många får se sina bilder och jämföra? Knappt inga antar jag... Men om kotorna inte sitter rätt så borde det väl få konsekvenser?

Vad anser DU om detta? Tycker Du att det ibland är lite nonchalant inom vården, att folk med värk nästan ska ignorera att de har värk för att inget är fel? Jag själv tror att lite fel kan ge större skador än vad de lärde tror...

Ps. tack allra ödmjukast för alla kommentarer angående era tonåringar, väldigt intressant läsning och framförallt känner man att man inte är ensam! Enkram till er ALLA!

Ps (igen). Nu har jag ju en underbar läkare så när jag får prata med honom så lär han hålla med mig!

10 kommentarer:

Fru Venus sa...

Låter som en läkare som bara ville bli av med dig och ta in (och bli av med) nästa patient :-( Stå på dig, FEL är det ju när du har sådan värk. KRAM

bakom berget sa...

Visst har det blivit konstigt vad gäller "vården" nu för tiden. Det gäller visst bara att folk kommer ut från doktorn/sjukhuset så fort det bara går. Om man har fått hjälp eller inte, det är väl inte så noga. Huvudsaken är att man har varit där!!??? Fyyy.
Joo då, du har så rätt så! Jag har väldigt svårt att koppla av. Som tur är, så har jag en semestervecka snart. Då, ska jag bara koppla varenda dag.
Ha en jättefin helg min vän!
Kram Åsa.

Lisbeth sa...

Det som slår mig och jag även varit med om inom medicin är att man får svaret att det är okej. När jag frågade min läkare om det fick jag följande svar: När vi har gjort allt vi kan så svarar vi att det är okej. Det är stor skillnad mellan att det är bra och okej. Vad han menade var att det fanns inget mer att göra än det som gjorts och att jag skulle få leva på det viset hela mitt liv. Fråga din läkare vad dom menar med okej. Tala om att du vill bli känna dig bra
Lycka till

Ninja sa...

Ibland nonchalant i vården???? Det är så hela tiden......
Svar: Jag har oxå hår som växer som ogräs därför har jag valt en halvlång frisyr som står sig ett tag

Monica sa...

Önskar Dig en riktigt skön helg!
Må väl. Kram från mig.

Bloggande 4barnsmamma sa...

Usch inte lätt det där!
Hoppas det ordnar sig till det bästa!

Shamrock sa...

Nästan dags för en anmälan när de ser så fel tycker jag

Reidun sa...

Mitt i natten och jag kan inte sova.
När jag var inne med "kattan" och röntgade henne så visade veterinären hennes bilder och pekade ut de olika områden som hade förändrat sig från de första röntgenbilderna som de hade tagit. Varför kan de inte göra detsamma med oss människor?
Kram på dig!
Reidun

Sunna sa...

Tur du har en bra läkare hoppas han hittar vad felet är, lycka till

En häxa på Vift sa...

haha, närå, du är inte ensam. Fast jag har ju drabbats här då,utomlands. Som min näsa tex, röntgenläkaren såg "inte nåt fel", medans jag såg hur tydligt som helst var näsbenet var av. Det såg för övrigt min ÖNH-kirurg också och inte han heller kunde förstå hur de missade det.
Samma med bihålorna, syntes hur bra som helst att ena sidan var kraftigt förstorad, men de på röntgen såg inget problem. Fint då.

Sen är det ju klurigt om det är ledvärk du har, då kan du behöva en magnetröntgen för att de ska se nåt.
Men som sagt, du är inte ensam.
Hoppas du får nån rätsida på det bara.
Kram