måndag 21 juni 2010

Utredning från topp till tå!

Vi startade denna dagen med att åka till barnhabiliteringen i Eksjö. Emmy skulle bli utredd av både arbetsterapeut och sjukgymnast. Vi började med att gå till arbetsterapeuten. Emmy fick sitta vid ett bord och skriva, rita och klippa. Sedan fick hon testa sin handstyrka på bägge händerna. Emmy hade 10 kilo, jag hade 20 kilo och Emmys pappa drog till med 120 kilo! Detta kanske säger hur armsvag man är...

Sedan tog hon fram och visade en del hjälpmedel som finns. Numera får man köpa det mesta själv såsom pennor, saxar och bestick men en del hade hon kvar till att ge ut så Emmy fick en osthyvel och en sax att prova. Sedan testade hon handledsskydd som Emmy kan ha när hon t.ex sitter vid datorn. Dessa får man så hon skulle beställa rätt storlek, Emmy har VÄLDIGT smala handleder! Emmy fick oxå rita sin egna smärtgubbe och rita ut var hon har ont. Hon gjorde kryss på nacken, ryggen och fötterna.

Efter detta var det sjukgymnastens tur! Vi gick in i ett annat rum och där började hon med att mäta muskelstyrka i Emmys ben. Hon var svagare i vänster, kan kanske bero på att hon är mest överrörlig på den sidan. Hon mätte oxå hur pass överrörlig hon är och knäna var nästan 20 grader, det är rätt mycket...


Sen så kollade hon Emmys rygg, hennes hållning och hennes fötter. Fötterna är väldigt rörliga på Emmy. Remiss ska skrivas till Team ortopedteknik i Jönköping till både skor och inlägg. Remiss ska oxå skrivas så hon kan få någon form av stödbälte så hon kan sitta lite rakare, hon har en tendens att falla ihop som en hösäck, inte bra alls!

Sen fick hon ett pulsbälte och Emmy fick gå en sträcka under 5 minuter och pulsen mättes var 30 sekund. Sedan mättes den efter att hon hade stannat i 5 minuter/30 sekund. Vi pratade oxå om att Emmy gnisslar rätt mycket tänder när hon sover så kanske att det blir remiss till tandläkaren oxå.

Efter detta var det en ganska så trött flicka som ville hem! Emmy åkte sedan till sin pappa medans jag tog en värktablett och somnade i soffan bums... Bakfyllan hade nämligen inte släppt ordentligt ;-)

12 kommentarer:

Anonym sa...

Oj det var mycket koll på samma dag det. inte undra på att hon blev trött.

Tina sa...

Hej vännen.
Men Guuuud så söt hon är. Vilket underbart leende!!!
Men oj va hon får vara med om vännen lilla.
Tur att hon har en så fin & modig mamma!!
Hoppas du mår bättre nu vännen.
Jag hoppas du får en fin Tisdag & att du får vila mycket!
Varm kram Tina

Linn sa...

hej:D vad kul att det blir ragdoll ändå, dom är ju ändå ganska lika, birmor och ragdolls=) lycka till med kissen sen:D

ps. du kan räkna med att en kattpromenad går RIKTIGT sakta, så man kommer inte långt haha

Tigris Predikantan sa...

Bra att hon kan få den hjälp hon behöver ... det måste kännas när hon berättar var hon har ont, för dig som mamma också, menar jag. Hon ser dock alltid så glad på dina bilder så man kan inte tro hon har det jobbigt.
Är du "återhämtad" nu? *ler*

Melinda sa...

Härligt att hon får så mycket hjälpmedel! Kram kram

Fru Venus sa...

Hoppas du får vila ut riktigt ordentligt nu, KRAM!

Fru Purjo sa...

Tuff dag för henne...och dig!

Snäckskalsdalen. sa...

Hoppla vilken jobbig dag!
Men din lilla Emmy ser i alla fall pigg och glad ut. Jag hoppas att det inte är något allvarligt som intagit hennes lilla kropp utan att det går att rätta till.
Hon är bedårande söt!
Så många fina inlägg jag missat på bara ett par dagar.
Blommorna var jättefina och den röda vallmon magnifik!
Ha det gott, kramar fr
Agneta

messan sa...

Så söt hon är! Stackars henne att få greja så mycket. Jag förstår att hon blev trött efter den dagen. Tur att hon har dig med sig som mamma som stöttar på ett sånt underbart sätt. Barnen är ju det viktigaste vi har, eller hur?

Bröllopet var verkligen underbart med så mycket kärlek, så sann kärlek.
Önskar dig en fin dag!
Kramar

Randiga Tråden sa...

Så söt Emmy är och vad mycket hon får stå ut med, inte konstigt att du är trött. Brittmari

Pia sa...

Sucka mitt hjärta, men brist ej...Det var ett pass att ta sig igenom, ert läkarbesök! Och så ler hon som en sol, trots allt! Duktiga flickan!!!

Hoppas din värk ger efter och du får börja njuta av vardagen igen!

Kraaam/Pia

Cecilia sa...

Ojojoj, mycket på en gång för en liten tjej. Och hennes mamma! Men bra att det blir ordentligt utrett!