onsdag 11 april 2012

Regn, regn och lite mer regn...

Behöver jag berätta hur vädret är? Tror inte det... Det är ett väder som jag blir så himla trött av, precis som om det vill att man ska sitta i soffan under en filt och mysa. Idag ska jag dock inte göra detta tänkte jag, idag blir det först laga mat och sedan ner till Anette och sticka. Denna gången ska jag ta med fika. Därför var jag så här duktig igår:


Detta är alltså kärleksmums (som jag kallar det, Anette kallar dessa för "Mösatöva"...). Jag tänkte ge er detta recept för bättre recept på denna botten finns inte!


Kärleksmums (till en stor långpanna)
4 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vanillinsocker
1,5 msk kakao
150 gr smält smör

175 grader i 15-20 min

"Kletet ovanpå": 
4 dl florsocker
5 msk kaffe
2 tsk vanillinsocker
1 msk smält smör
0,5 msk kakao
Strössel eller kokosflingor att strö ovanpå

Sen behöver ni ju inte vara lika klumpig som jag var när jag skulle lägga dom i burkar. Jag slant och satte handen rätt i en kaka... ja ja, sånt är livet!

Så i eftermiddag ska vi sitta hos Anette och mumsa på dessa goda kakor och sticka lite, kan det bli bättre? Knappast... Vem bryr sig om att det regnar när man kan umgås och sticka? Jag har bara ett problem... Vad ska jag sticka nu då? Har en massa garn, en massa mönster men noll inspiration. Började på en halsduk i mohair med flätor men efter lite stickande så kom jag på att garnet aldrig skulle räcka till en lång halsduk så jag la ner det hela... Får nog gnugga mina geniknölar lite... om jag nu kan hitta dom!

6 kommentarer:

Hamrånge slöjdare sa...

Ser väldigt gott ut! Det verkar vara samma recept som min mamma gjorde, hon kallade den kladdkaka.

Cecilia sa...

Om jag bodde närmre skulle jag komma och tigga kaka och soffplats... Hoppas ni har en skön eftermiddag!

Ulrika sa...

NÄr händer slinter och stoppas i en kaka är det ett tecken på att kakan skall smakas av bakerskan. Så ser jag det. Råkar man inte slinta så kan man på eget bevåg stoppa fingret rätt genom en kaka och på så sätt få stoppa den i munnen.

Om man inte som jag äter dom helt hela, bara för att dom är goda. Kärleksmums är himla gott, Makens favorit.

Kram!

En häxa på Vift sa...

De är ju så gudomligt goda de där! Och jag blir så sur för att vi inte har nån plåt till ugnen så jag kan inte baka nåt, alls. Surt.

Rosenvante sa...

Nej nu blev jag sugen på kärleksmums, det var längesedan jag gjorde dem. MEn jag brukar alltid ha kokos på. Jag ska skriva ut dit recept och prova det sen.
Hoppas du hittar nått att göra, det är så jobbigt när det blir stiltje i huvudet fast man har hur mycket garn eller mönster som helst.
Konstigt att ni fick regn idag, vi brukar ju ligga ganska nära i väder. Här blev det fint väder idag och riktigt skönt trots en grå morgon.

Anette sa...

Är det inte kakao oxå i "kletet" ?