söndag 14 augusti 2011

Inget koppel i sikte...

Sådan tur hade jag inte trots att jag gick i mina egna fotspår... Typiskt att det var det fina läderkopplet och inte ett "sketet" terylene-koppel.... Men men, någon annan som inte hade något koppel alls kanske hittade det och blev jätteglad, vad vet jag?

Svamp hittade jag inte heller... Eller jo, kanske... Har hittat svampar på en stubbe och jag tror att det är trumpetsvamp. De är väldigt lika trattkantareller iallafall. Får väl testa att äta dom, dör jag så var det fel svamp, hihi!

Igår var det underbart väder... Vi hade tänkt att vi skulle åkt ut och gått (ja, hur ska man säga när man går med fyra hjul?) en längre runda men Anette hade så ont i sina leder efter gårdagens runda då det blev så kyligt i slutet. Hon undrade om vi inte kunde ha "träff" ute i trädgården istället? Jag tog med min solstol och så drack vi kaffe och stickade ute i solen. En alldeles underbar dag med andra ord!

Idag regnar det så det blir nog ingen promenad... Känns som om man vill ta vara på varenda dag som det är fint väder, jag vill ut i skogen och leta guld ju! Dock inte i ös-regn, där går gränsen...

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas att du hittar Gibsons koppel.
Kram
Margit(maxelonia)

Elisabeth sa...

Hej!

Jag tittar ofta inom din trevliga blogg men har nog inte lagt igen en hälsning förut. Fast nu.... Om du hittade svamp på en stubbe var kanske inte trumpetsvamp, de brukar växa lågt i mossen. Kanske föränderlig tofsskivling? God matsvamp, men bara hatterna. Stjälkerna blir ofta lite träiga. Googla på trumpetsvamp och tofsskivling för bilder, eller titta in på svampguiden.com? Vi vill inte bli av med bloggare vetjag!

Snäckskalsdalen. sa...

Synd på kopplet, det är bara sånt som händer ibland.....
Idag har vi konstigt väder, allting liksom hänger i luften. Det behövs regn för att det ska bli svamp och det behövs sol för att man ska må riktigt bra!
Agneta kram

Rosenvante sa...

Hoppas nån hittar o hänger upp det så du ser det nästa gång du promenerar i skogen.
Vi gick igår och idag o leta svamp, ingen enda har vi hittat trots att vi varit ute flera timmar. Regnet har vi sluppit men det skulle ju komma i morgon. Då får jag sitta inne o mysa lite med gott samvete i min ensamhet. Jag har ju tre dagar kvar innan jag börjar jobba, Stempenn börjar i morgon.

Black Iris sa...

Vad jag beundrar er alla som har tålamod att gå i skogen och leta efter svamp.
Jag är alltid så rädd att jag tar fel eftersom jag inte kan ett dugg om svampar..

Kram Maidi

Shamrock sa...

Har oxå hört att det är ont om svamp nu. Hoppas att du hittar kopplet

disa sa...

Vad synd på kopplet! Men det låter som om ni hade det väldigt mysigt ihop. Dock vill jag råda dig att inte äta dem om du inte är helt hundra. Det finns många giftiga svampar som har ett gift som det tar tre veckor eller så innan det börjar hända något, och när det väl händer är man bortom all räddning, då alla organ redan har börjat slås ut i rasande fart.

Det finns en svamp en del har blandat ihop med kantareller som är dödligt giftig! *sträng uppsyn* Så se till att vara säker. =)

Mia sa...

Hej!
Att sitta i solen och sticka, låter väldigt trevligt!

Tänkte tala om att jag bytt blogg... nu kan du hitta mig på :

http://mittimittvardagsliv.blogspot.com/

Där kommer jag och finnas från och med nu.
Häng gärna med dit :)
Kramen

Sunna sa...

Här får de inte plockas mera guld för nu är frysen full, så retligt med koppel då

Anna D sa...

Växer svampen på en stubbe så är det INTE trumpetsvamp!!!!
Jag skulle inte äta dom om jag vore du, det finns spindelskivlingar som växer så och liknar trattisar och trumpetsvamp.

Hoppas du inte smakade.

Kram!!!