torsdag 23 juni 2011

Jag blev nästan en galen yxmördare...

Jävlar vad arg jag har varit... I detta samhälle bor det en pojkspoling som vi kan kalla "M". Denna grabb har i alla tider retat hela samhället genom att köra som en dåre så man har varit rädd om sina barn och spelat som en idiot både i sin lägenhet och i bilen. Idag rann min bägare över...

Sitter och tittar på tv och hör inte ens tv:n för att han står med sin bil utanför och spelar som en tok! Jag tog hunden och gick dit!

"Måste ni hålla på å spela som idioter, jag kan inte ens se på tv!"

"Öppna dörren så du kan lyssna då..." säger en full grabb.

"Förstår ni inte hur det stör de som bor här, en del är gamla och vill sova!"


"Din hund stör mig..." säger den fulle grabben igen. (Tydligen vågade han inte säga att jag störde honom...

"Du stör mig!" Säger ägaren till bilen.

"JAG HAR VÄL FÖRHELVETE ALDRIG STÖRT DIG!" vrålar jag åt honom. "Du däremot har väckt mig åtskilliga gånger med ditt jävla spelande på nätterna!"

"Jag bor ju i Dalarna ju." säger han och tror inte jag känner igen honom (han bor visst där måndag till fredag).

"Du, "M", du har väl bott här innan eller? Sänk volymen eller åk ut i skogen och spela,  för fan visa er lite mogna och visa hänsyn!"

De sänkte musiken, det gjorde de faktiskt, de till och med åkte därifrån... Varför har ingen vågat säga till dom innan? ALLA i hela samhället har retat sig på denna pojkspoling men ingen vågar säga något. Om inte deras föräldrar kan säga ifrån så måste ju någon göra det, det handlar ju om att respektera varandra!

Mina grannar sa att jag fick en stjärna på himlen för att jag vågade säga till. Visst att jag var förbannad men någon gång måste man sätta stopp. Hade mitt egna barn gjort så som han gör så hade jag plockat bort någon del på bilen så den inte gick att köra plus tagit stereon. Jag hade blivit VANSINNIG om mitt barn inte visade andra hänsyn!

Vad tycker ni? Ska ungdomar få göra precis som de vill bara för att de är just ungdomar?

13 kommentarer:

Anna D sa...

Ha ha, det är ju riv i käringen, kan man säga!!! ;)
Bra gjort!

Helena sa...

Bra gjort!! Men i dagens samhälle kan man aldrig veta hur ungdomen reagerar på tilltal, om dom blir hotfulla eller värre är. Här hos oss satt några tonåringar och rökte i barnens lekstuga. Ingen sa något tills en granne nämnde det för dom att kanske inte det var så bra. Att man ska behöva vara rädd att säga ifrån, det är tragiskt.

Uffematten sa...

Övertygad om att du får en stjärna i himlen för din insats!!!
Och NEJ; inte sjutton ska ungdomar få göra som dom vill.. Om man inte får lära sig hur man beter sig mot andra när man är ung, blir det nog j-kligt besvärligt när man blir vuxen. Lite medmänsklighet och hänsyn kostar inget!

Ha en finfin midsommar!!!

Kramen!

Cecilia sa...

Nästan alla, inklusive mig själv, är nästan alltid alldeles för flata, vi retirerar och lämnar fritt fält åt ouppfostrade eller hänsynslösa att breda ut sig... Då och då drabbas jag, liksom du , av helig vrede och ryter till. Jag tror du gjorde alla, även "M", en tjänst! Bra att du vågade!

bakom berget sa...

FAAN VA BRA ATT DU SA IFRÅN! Det är ju så många som TYCKER saker hela tiden men ingen SÄGER nåt.
Hoppas du får en fin midsommar!
En stor kram får Du ifrån mig!
Åsa.

Rosenvante sa...

Håller helt med dig, nån måste våga säga ifrån. Men i dagens samhälle vet man ju inte om man vågar längre, om det kommer upp knivar, eller resulterar i misshandel. Men det var tufft gjort av dig.
Hoppas du får en lugn midsommar och kan njuta av den utan skräniga grabbar.
Kram

Anonym sa...

Va bra att du vågade säga ifrån. Man vet ju inte vad dessa personer kan ta sig till. De kan bli hotfulla det för det har jag varit med om. Bodde mitt emot en kommunlägenhet tidigare. Till slut fick vi ringa polisen om hjälp.
Det var tufft gjort av dig att våga säga ifrån.
Kramar till dig och hoppas att du får sova i natt.
Margit (maxelonia)

Reidun sa...

Fantastiskt bra. Heja på!
Hoppas du får en trevlig midsommar och slipper bli en yxmördare.
Kram
Reidun

Lisa lagom sa...

Det finns ett ordspråk "Det behövs en hel by för att fostra ett barn" Det ligger mycket i det. Du gjorde helt rätt! Bra jobbat!

Sunna sa...

klart vi måste våga säga ifrån, jag nattvandrar ofta på stan

Melinda sa...

Rätta takter syrran!!

Pysselfarmor sa...

BRA rutet! Stå på dig och jag hoppas verkligen ALLA tycker att ungar inte ska göra som de vill. Men tyvärr är det ju deras föräldrar som det är fel på och inte barnen! Men varför vågar inte andra säga ifrån - brukar han jäklas sedan?

Anna panna sa...

Du får komma hit och skrika åt dem här med usch jag e så trött på deras bilar trams o skrik utanför där jag bor.Jag har försökt.Pinsamt då är att man även bor ett kvarter ifrån polisstationen.De borde kunna ta mopedisterna o bilarna här ute suck.Fram för medborgartanterna på dem.