onsdag 16 mars 2011

Jag stålsätter mig...

Sitter här och intar dagens första stora kopp kaffe. Idag måste jag stålsätta mig för vad som komma skall... Hunden ska till veterinären...

Gibson är världens snällaste och lydigaste hund. Det finns dock en svart fläck på hans karta och det är att åka bil. Han blir GALEN! Idag ska han få påfyllning på kastreringssprutan. Ett nödvändigt ont... Tack och lov så har ju Gibson blivit lite lugnare med åren så numera har jag inte helt spräckta trumhinnor när jag har kommit fram till stan.

Hemresan är alltid mycket lugnare. Iallafall tills han fattar att vi är hemma, då skäller han som en galning igen! Tror han är alltför hemmakär och vill inte åka till stan och allra minst till veterinären!

Nästa gång jag åker med något djur i bilen blir när jag ska kastrera Buddha. Ska beställa tid till det idag. Lillkillen börjar bli stor, snyft! Kulorna har redan åkt ner och det ser så gulligt ut. De är nämligen mörkbruna! Ska försöka få till ett kort så ni får se dom innan han "knipsas".

Nä, nu ska jag bälja i mig mer kaffe och försöka försätta Gibson i hypnos...

4 kommentarer:

Uffematten sa...

Nalle är en stjärna när det gäller bilåkande, men Uffe den stackaren blir åksjuk... Undras om hypnos biter på "kräkerier" också :))? Får testas...
Hoppas trumhinnorna (dina) håller *L*!!

Mina dagar sa...

OJ, jag håller tummarna för att resan går BRA!!!!!!
Öööööö...gulliga mörkbruna kulor ha ha ha...du behöver inte visa dom om du inte vill;););)
Kram Eva

Helena sa...

Âr det kemisk kastrering? Hur fungerar det? Lycka till och håll ut.

Reidun sa...

Vänta så länge som möjligt med kastrering. Hankatter kan få problem om man kastrerar för tidigt. Du kan ju googla om det.
Vänta tills de är 10 till 12 månader gamla om det är möjligt. Om de börjar att kissa inne kan man bli tvungen att kastrera tidigare eftersom det blir nästan outhärdligt att ha dem inpå sig.
Orsaken till att man inte bör kastrera för tidigt är att urinvägarna inte är helt utvecklade, dvs den inre diametern är för liten och i och med detta kan sand eller grus, som kan bildas i urinen stoppa urinutsläppet. Följden blir således "urinsten".