fredag 25 februari 2011

Prat om mat...

Morgonen är avklarad och nu är det middagstid... Hmm... Att vara ensam och laga mat är så trist så jag hellre skulle göra riktig skit-göra istället! Varför är det så trist då, jag ÄLSKAR ju mat? Måste ha något med min hjärna att göra, den gillar inte att hitta på nya, intressanta recept utan kan bara hålla sig till det vanliga, trista, ill-tråkiga som jag alltid lagar...

Jag vet att det finns olika recept-sajter och matprogram. Det ena värre än det andra faktiskt... Inget inspirerar mig dock. INGET! Min hjärna kan inte mata in allt det goda, den stänger av och så blir det som vanligt... Vad ska jag göra? Har ni något knep på hur man blir mer mat-glad? Jag kan säga att vann jag pengar, mycket pengar, så hade jag antingen beställt hämtmat varenda dag eller hyra en kock... Gärna en snygg manlig kock alltså...

Djur har inte dessa problem. De äter sitt torrfoder varendaste dag och är lika glada för det... Jag kanske skulle äta spagetti och köttfärssås varje dag jag oxå? Eller börja käka hundmat? Iallafall skulle jag bli glad om det blev som i futuriska filmer, de tar en kapsel med "middag" i och så blir de mätta. Ja, ja... Bara bita ihop och börja laga......nåt......kanske.........pasta? Idag igen?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar att laga mat men avskyr att hitta på.

Rosenvante sa...

Då är vi två. Jag tycker också det är så tråkigt att laga mat till mig själv. Brukar oftast bli nått snabbt och onyttigt och definitivt inte pasta. Snarare nått fettigt som bacon eller hamburgare, ok sallad äter jag ju alltid det får uppväga det onyttiga då.

tankar från mitt fönster sa...

Det går upp och ner medmatlagningen här också. Och jag är ju ensam för det mesta, om jag inte bjuder hem någon eller barnbarnen kommer. Långa perioder lagar jag ingen annan mat än min nyttiga, dvs fisk tre dagar i veckan, en soppdag, vegetarisk dag, kyckling eller annat kött lö-sö. Efter att ha slarvat med maten gjorde jag plommonspäckad fläskfilé (68 kr), det blev 4 middagar. Billigt och mycket gott!
Fast pasta äter jag sällan. Men det är bara ovanan att hitta på såser till.
hoppas det blev ngt gott i alla fall!
kram

S sa...

Det är tråkigt att laga mat åt sig själv. Synd egentligen, för det ärju ett ypperligt tillfälle att testa nya saker!
Hoppas du får en fin kväll ändå!
Kram