fredag 14 januari 2011

Långkalsoner på!

Ännu en gång har det blivit kallt så man får klä sig som en michelingubbe. Våren verkar vara långt borta tyvärr... Visst längtar man efter takdropp, krokus, fågelkvitter, barmark och lukten av skog! Varenda vår är det samma underbara känsla som infinner sig inom mig. Våren är nog min favoritårstid.... Fast man kan ju inte plocka svamp då i och för sig...

Fick en fråga om detta med nervsmärtan, om jag hade testat något för att lindra det? Det finns ju olika saker man kan göra mot nervsmärta. I Eksjö gör de ofta blockader. Min läkare tyckte dock att det skulle vara alldeles för plågsamt för mig med tanke på att jag har så många nerver som är ikläm... Enligt honom så hade jag sett ut som en nåldyna! Tror det är 12-13 sprutor för en enda nerv... Detta håller sedan bara i ett antal månader och sedan får man göra om det...

Jag har Lyrica för min nervsmärta. jag äter två doser om dagen, 300 mg morgon och kväll. Detta är fulldos men det har bara tagit bort toppen på isberget. Jag är ändå glad över att det fanns något som hjälpte för jag hade tagit livet av mig annars...

Resten av värken får jag lära mig att leva med.Att leva livet lugnt är den bästa medicinen. Ibland skiter jag i det som när vi var i USA, fast efteråt hade jag ju en stor inflammation plus att jag hade dragit sönder muskeltrådar på hälsenan... Det kostar alltså att ha roligt...

Låter bra att de flesta har ett sätt att "glömma" sin värk. Har man kronisk värk så är det ju det enda sättet att klara sig igenom livet. Jag är ju bara 36 och har massor av år kvar (hoppas jag iallafall) och då måste man försöka leva livet på ett bra sätt. Jag bestämde mig fort att jag skulle försöka att tänka positivt och absolut inte bli min sjukdom, jag är Renée, inget annat!

Idag blir det en lugn dag... Det är vad jag tror iallafall. På bilden nedanför ser ni en avslappnad katt:

Sen kan han få den där blicken, då vet man att det är bus på gång!

Om jag inte hade haft mitt barn och mina djur så hade nog livet varit rätt trist...

11 kommentarer:

Rut-Knut-Tjut sa...

Låter som du har rätt inställning och det kommer man långt på.

Kram!

Anna sa...

Du tänker rätt!! Man lär sig ett förhållningsätt till sin smärta och värk och värderar annat i livet istället. Ha en skön förhoppningsvis någorlunda värkfri fredag. Skulle vilja hålla din gosiga Buddha i famnen!!
Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Värk är ett elände och jag tycker du är tapper som klarar av det!
Och husdjur är underbara och lättar verkligen upp livet, det är mycket arbete men man får så mycket tillbaka och skrattar ofta.
Och den lilla Buddhas blick är ju fär härlig - kan se att han lurar på bus...
Agneta kram

Sunna sa...

man riktigt ser hur han växer för varje kort

Cecilia sa...

Jag har (ta i trä!) inte ont i kroppen någonstans, men jag hade för tre år sedan en inflammerad axel som gjorde molande ont HELA tiden; det var svårt att förhålla sig till och skavde rejält på humöret. Tror säkert inställningen är avgörande men det gäller ju att orka ha den rätta!

bakom berget sa...

Jag tycker att du har ett sunt sätt att se på din värk. Det måste ju vara ett rent helvete emellanåt, det förstår jag. Men som du säger....Djur, är en otrolig medicin! Hoppas att det är bra med Gibson. Buddha ser ju i alla fall ut att må toppen. Han är så charmig!
Ha nu en skön och mysig helg!
Kram Åsa.

Rosenvante sa...

Ja, det är nog viktigt att hitta sina glädjeämnen, tur du hittat och har dina så nära. :)

En häxa på Vift sa...

ja, man har ju inget val annat än att lära sig leva med det och ta dagen som den kommer.
Du har helt rätt inställning till livet tycker jag. :)

Och vad Buddha har vuxit bara på nån vecka!

Mita sa...

Härlig inställning, man blir som man tänker!
Trevlig helg!!

Reidun sa...

Akupunktur eller annan form????

Janeth sa...

Visst måste man få göra saker som man får sona surt efter, bara för att få känna sig normal och vanlig ibland. Jag kan faktiskt ta det onda efteråt bara jag har fått må bra mentalt under tiden jag gjorde detta som fixade det extra AJ:et!
Nu till en fråga igen! Du får snart skicka mig en räkning för rådgivningen! Ett sätt till extra inkomst kanske?
Jag ska få träffa en smärtläkare oh har funderingar på Lyrica. Eller de rättare sagt. Men jag tycker det verkar vara så otäcka biverkningar. Hur tycker du om den medicinen? Var det jobbigt när rätt dos skulle ställas in på dig?
Hoppas du får en trevlig helg!
Kram Janeth