onsdag 5 maj 2010

Besök av habiliteringen!

Ibland blir man förvånad... Speciellt när man tror något och så blir det helt annorlunda! Just så blev det med kontakten med habiliteringen angående Emmys EDS. Alla är verkligen så himla snälla och tillmötesgående så jag blir helt förvånad!

Idag har en arbetsterapeut och en sjukgymnast varit hemma hos oss och pratat lite. Nu har dom fått se hur Emmy ser ut och vi vet vilka dom är. Idag har vi bara pratat, inget har gjorts. Rätt bra att börja så för annars får man inte fram det som ska sägas. Nästa gång vi ska träffas ska vi vara i Eksjö. Då kommer dom att göra en massa tester på Emmy. Vad dom pratade om var följande: kolla hennes styrka i musklerna, kolla om hon har känselbortfall i typ händerna, testa hennes uthållighet genom att gå på ett rullband och sedan kolla puls och andnind plus att sjukgymnasten gärna ville kolla på Emmys fötter om hon eventuellt behöver specialskor.

Detta kanske låter mycket men det som inte hinns med nästa gång tar vi senare. Detta ska göras bland annat för att kunna se om det sker några förändringar i Emmys sjukdom. Ser man att något håller på att gå snett så kan man snabbt korrigera det. Sedan skulle dom oxå ta en tid med ortopedläkaren. Allt som dom gör är ju så himla bra för Emmy. Jag blir så himla glad över detta så det inte är klokt! Hon har ju alla förutsättningar för att få en ljus framtid. Inte för att de på något sätt kan ta bort sjukdomen utan för att Emmy kan få den hjälp hon behöver när hon behöver den.

Jag tror att om hennes uppväxt är väldokumenterad så kommer hon att få det lättare när hon växer upp. Jag tänker mest på detta med utbildning och jobb, om hon inte kan jobba: försäkringskassan. Hon har ju redan fått en bonus: hon slapp ju vänta i 17 år på rätt diagnos (34 år om man räknar från min födsel...)...

9 kommentarer:

Cecilia sa...

Det är viktigt att alla blir bra bemötta men särskilt barn! Skönt att höra att det funkar bra!

Darkland sa...

<skönt det gått bra idag:) Vi får ses snart igen på en fika o babbla loss. Kram på er! & hälsa Emmy från Michis

messan sa...

Det tror jag med att dokumentationen är viktig speciellt med kontakterna med läkare och FK i framtiden.
Ja, visst har jag fotat själv...älskar att fota:).
Kramar

Tigris Predikantan sa...

Vad skönt för Emmy och för dig! Tänk att vården fungerar ibland, det är väl riktigt skönt?
:)

tankar från mitt fönster sa...

Så skönt att Emmy och du fick en bra kontakt med rehab. Det måste kännas bra att det fungerar i kontakten från början. Jag önskar dig God natt och en trevlig torsdag!
kram
/Ulla

bakom berget sa...

Tack snälla du för den goa kommentaren hos mig!
Skönt att höra att din positiva framtidstro angående din flicka. Va gott att det fungerar bra för er.
En stor kram till er! Åsa.
Ps. Hur är det med Gibson? Ds.

Sunna sa...

Det är så himla skönt att ungarna får hjälp i god tid, annars tycker jag bara man hör om alla besparingar

Tina sa...

Hej fina du!!
Å, va härligt att det känns så bra! Det är ju såå viktigt i dessa samanhang & att man känner att man blir lyssnad på & tagen på allvar!!
Hoppas det blir givande när ni är i Eksjö & att hon får bra svar & den hjälp hon så väl behöver.
Varm kram till er båda & önskar er en fin Torsdag!
// Tina

Anonym sa...

Jag tycker - tvärs emot vad man ska tycka - att den svenska sjukvården är alldeles utmärkt och fungerar bra, trots ibland långa köer och en och annan nonchalant doktor. Men vi kan alltid få akutvård snabbt med högsta prioritet och vi har en heltäckande försäkring. Jag har heller inget att klaga på och jag har haft mycket med vården att göra de senaste åren.