tisdag 29 maj 2012

När hakan åker ner i golvet...

Visst att jag är vimsig, det är jag ju van vid men igår åkte hakan ner i golvet med en smäll så jag behöver nog aldrig strecha kindmusklerna mer (ett skämt inser jag när jag försöker slappna av men skoja går ju...)!

Så här var det; igår skulle jag ringa efter färdtjänst. Jag ska nämligen åka till min kära doktor på onsdag och tänkte gå på loppis innan jag går dit alltså ringer man färdtjänst och inte sjukresor.

Jag: "Hej jag skulle vilja beställa färdtjänst till på onsdag, jag ska åka till Nässjö (rabblar mitt personnummer...)..."

Hon: "Ska du åka sjukresor då?"

Jag: "Njaääää.... Jag ska visserligen till doktorn sen (läser hon mina tankar eller?) men jag ska gå på loppis innan..."

Hon: "Du har nämligen ingen färdtjänst längre, den har gått ut!" (Här åker hakan då alltså...)

Jag: "Vaaaaaaaaa? Har jag ingen? Vadå?

Kvinnan berättade då att men helt enkelt får det tidsbeställt och att man får söka nytt helt enkelt. Jaha... Ringa fort som attan till min handläggare på kommunen, lämna ett meddelande och be till högre makter.

Idag ringde hon strax efter 08. Nu är min färdtjänst igång igen, det blir alltså loppis på onsdag! YES!!!

3 kommentarer:

Agneta sa...

Tur att de ordnade det så snabbt!

Anonym sa...

Det där med färdtjänst kan man bli knas på.
Sist jag ansökte om nytt kort så kom det hem en Tjonna till mig. Hon babblade på hela tiden om hur nära jag hade till närmaste busshållplats. Upprepar gång på gång att jag inte klarar av att åka buss. Till slut så ringer hon efter en taxi som hämtar henne inne vid porten där jag bor.
Hon kunde ju ha åkt buss eller åtminstone gått ut till vändplanen. Synd att jag inte visste detta när hon bubblade om närmsta busshållplats för mig.
Jag har haft Färdtjänst i många år och kommer inte att klara av att åka på annat sätt.
Heltokigt att behöva ansöka om nytt varenda gång. Jag delar gärna med mig av mina sjukdomar till dem som ordnar nya färdtjänstkort. Ja de flesta är ju hyfsade så det går ju inte att dra alla över en kam.
Va bra att det ordnade upp sig så fort för dig. Här får man ansöka en månad i förväg.
Ha en skön dag.
Margit(maxelonia)

Hamrånge slöjdare sa...

Tur att det ordnade upp sig! Handla inte för mycket på loppisen. Men det är ju roligt att gå runt och titta.