fredag 12 augusti 2011

Gibson 14 år!


Idag är det en mycket speciell dag, idag fyller min älskade hund hela 14 år!

Han föddes i en lada på en gård utanför Nässjö. Gibsons mamma hade gått och gömt sig precis innan och födde två av de 9 valparna i denna lada. En av dem var Gibson. Det blev 2 hanar och 7 honor och jag skulle ha en hane annars fick det va. Gibson var först tingad av ett annat par men de ångrade sig och då tog jag honom.

Gibson var endast 8 dagar gammal då jag tingade honom och då såg han ut som en svart sork! Gibsons mamma var inte så förtjust i sina valpar, när det var matdax fick de stänga in henne med valparna för annars hade de inte fått någon mat. Gibson var lite reserverad som valp, kollade gärna vad de andra gjorde men deltog inte själv. Han var försiktig i allt kan man säga.

När vi fick hem honom "grät" han första natten, sen hittade vi ett par tofflor som såg ut som hundar som han sov med och då var han tyst! Gibson var väldigt lättlärd, han gjorde som man sa direkt faktiskt! En drömhund med andra ord...

Nu är han pensionerad för länge sedan egentligen, gammal som han är... Egentligen vart han pigg ända tills för två år sedan då man började märka att åldern tog ut sin rätt. Numera går vi inte några långpromenader och man får ta bilen till skogen men än är han med på noterna om man säger så. Han är faktiskt piggare denna sommaren än förra, konstigt men sant!

Hur länge ska han leva då? Ja, det får vi nog se.... Än så länge är han skapligt pigg, hur det är om ett par veckor eller månader vet ingen... Jag har sagt att jag inte vill att han ska leva en vinter till men allt beror ju på honom. Som sagt, vi får helt enkelt se...

Idag är det iallafall en lyckans dag, jag är så glad att jag har fått ha denna kompis hos mig i alla dessa år. Grattis min underbare vän! (mer om födelsedagen kommer sen!)

14 kommentarer:

Anonym sa...

Ett stort Grattis till Gibson. Ge honom en stor kram från mig.
Margit(maxelonia)

disa sa...

Ett stort grattis till Gibson!! Hoppas han får må bra och leva ett bra tag till. =)

Cecilia sa...

Stort grattis till Gibson!

bakom berget sa...

Grattis till Gibson på 14-årsdagen. Hoppas ni får en trevlig födelsedagskväll, så som det anstår en äldre herre :-)
Visst är det du på bilden va...?
Kram Åsa.

Helena sa...

Grattis Gibson, hoppas du får ett stort hundben i present!

ime sa...

Grattis till din fina Gibson!
Kram

kajsastina sa...

Grattis till Gibson. Hoppas han får något gott att äta idag. Och att hans sista tid på jorden blir lycklig. Min hund (en cairnterrier) blev 15 år.
Ha en skön helg!
kram
/Ulla (kajsastina är mitt alias)

lillies lya sa...

Grattis Gibson!!!

En häxa på Vift sa...

Stort grattis till Gibson! 14 år är definitivt inte fy skam när det gäller en så stor hund som Gibson. Min skrutthund lär inte passera 10-strecket ens med tanke på hennes hälsa redan nu vid 7, men man får ta dagen som den kommer.
14 år... wow, ni har hunnit samla på er ett helt bankvalv med minnen ni två då. :)

Monica sa...

Grattis till Gibson! Vilken rörande historia, sitter här med tårar i ögonen. Har själv haft både hund och katt, så jag vet hur det känns när de börjar bli till åren......
Önskar Dig nu en skön helg.
Kram från mig.

Malla sa...

grattis grattis :D

Snäckskalsdalen. sa...

Gratulerar Gibson så jättemycket, han är en värdig 14-åring! Och som valp var han ju helt bedårande söt.
Hoppas han mår bra och får stanna kvar ett bra tag till!
agnetakram

Sunna sa...

vilken tur du har som fått dela så lång tid med honom

Madeleineslife sa...

Grattis till Gibson i efterskott ifrån Bazze & Nellie å mig såklart ;)