onsdag 16 november 2011

Propofol!

Faktiskt så går allt så fort så jag är helt i chock över detta med operationen på måndag. Fast allra mest är jag nog chockad över denna doktor som trots att det var mindre personal tog sig tid och pratade...

Vi diskuterade detta med operationen och sövning. För ett antal år sedan hände det som så att jag vaknade upp på operationsbordet precis när de var färdiga... Detta skrev han in i journalen och sa att troligtvis kommer jag att bli sövd med propofol... PROPOFOL! Det var ju det som Michael Jackson dog av!!! Jag började skratta hejdlöst över detta... Doktorn sa att han kunde garantera att ingen lämnas ensam när man får detta medel så jag kunde vara lugn! Men roligt var det allt!

Sen berättade jag om detta med sövning och EDS, det finns en viss risk eftersom allt blir så slappt och därför måste man vara försiktig med just nacken. Har man riktig otur så kan det hända saker som kotförskjutningar (det vill jag inte ha flera) eller så kan nacken gå av (det vill jag ABSOLUT undvika!)... Doktorn skrev OBS! med stora bokstäver och bad mig att även påminna narkospersonalen innan jag skulle sövas.

Jag känner mig lugn inför det som ska hända, jag får ju sova! Fast när vi läste min journal så hade jag fått det iallafall för de skulle inte ta bort det med slynga (som var sagt från början) utan med laser. Slynga använder dom om det sitter på livmodertappen men mitt sitter liksom baktill på livmodern och då måste de använda laser.

Nu ska jag göra ingenting, huvudvärken spränger så det blir lugnt och fridfullt fram till kvällens sticke-träff.

7 kommentarer:

Vero sa...

Jag såg just dokumentären igår om Jacksons läkare och reagerade också när jag såg vad du skrev.
Tycker allting låter läskigt jag.

Kommer tänka på dig på måndag.

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, ja, du har skrivit om förändringarna tidigare och det blir bra när det är över och att du sen får en riktig "inne"-drog det kan ju vara nåt det. Nu har ju jag uppfattat det som så att Michael Jackson liksom gick på alla möjliga droger på en gång och sen lång tid tillbaka så det är nog inte på samma sätt.
Kurera eländiga huvudvärken. Det är inte kul med sån heller, men det är många som har det nu, kan det vara att vi har för lite snö, tro....? Skojar.
Kramar

kajsastina sa...

Lycka till på måndag! Det kommer att gå bra och fort. Jag gjorde det med laser för längesen.
Försök koppla av i helgen. Gör avslappningsövningar och tänk inte på det här med sövningsmedlet. Det är ju erfaren narkospersonal och man är övervakad hela tiden.
Kram

Lisbeth sa...

Visst är det underbart när man känner att doktorn verkligen vill hjälpa till och att allt ska bli bra

Fru Venus sa...

Allt kommer att gå bra, jag har tagit ett snack med både honom där uppe och henne där nere ;-) KRAM

Hovtuppen sa...

Har du bestämt operation är de bara att överlämna dig och lita på att läkarna kan sin sak,och du vaknar med friskare kropp .Lycka till

Rosenvante sa...

Det kommer säkert att gå jättebra och du kommer säkert att snacka som bara den med alla innan så du kommer inte att glömma säga till heller ska du se. Men det är som sagt väldigt skönt med en läkare som inte sitter o sneglar på klockan eller försöker avsluta snabbt.
Hoppas värken släppt så du kan vara med i kväll.
Du får hälsa de andra.
Kram