tisdag 22 november 2011

Jag har ju varit borta i hegen!

Det kanske vi skulle berätta lite om eller? I fredags bar det iväg med tåg till storstaden Göteborg. Vi skulle helt enkelt ha en mys-helg tillsammans, jag, Emmy och faster Pia. Efter en rätt lång tågresa var vi framme vid stationen i Göteborg. För att ha det så smidigt som möjligt hade Pia fixat plats på hotellet som ligger över själva stationen, hur smidigt som helst!


Så här glad blir man av att få gå på toa efter en lång tågresa!

Stationen ligger inte långt från Nordstan och alla roliga butiker som finns där. Emmy ville helst gå in i denna butiken:


Äta måste man ju göra mellan affärsbesöken och vad är inte smidigare än Mc Donalds?


På fredagen fick vi höra att just denna dag var det premiär för jul på Liseberg. Vi tog en taxi och skulle gå in (jag i ruillstol alltså) när vi blev stoppade av en tjej. Liseberg bjöd alla brukare och ledsagare på grtatis inträde! Att jag inte är brukare och Pia inte ledsagare sket vi i, vi tog tacksamt emot Lisebergs snällhet! ALltså var det bara Emmy som fick betala inträda...Lampor finnes överallt och det är så vackert...


Snö fanns oxå men den var faktiskt konstgjord!

Inne i de små butikerna såldes julgodis och diverse saker. Emmy längtade så mycket efter Buddha så hon köpte en låtsas-Buddha!


Nästa dag var det dax att åka spårvagn till naturhistoriska muséet. Jag kan säga att Göteborgs gator inte är speciellt handikappanpassade, jag höll på att flyga ur rullen när framhjulen hamnade i ett hål mitt i vägen!

Här är Emmy och jag i väntan på spårvagnen, visst är vi glada!


Jag kan meddela alla som behöver skjuta en rullstol upp till naturhistoriska muséet att det är banne mig ingen baggis direkt... Det är brant uppför och Pia hade att göra när hon rullade mig uppför.


Väl inne fanns det massor att titta på, valar, späckhuggare och en massa annat!


Här är jag längst ner brevid käkbenet från en blåval.


Emmy fick ont i ryggen av att vandra runt och titta på allt så vi kollade inte runt precis hela stället. Utanför var det oxå rätt fint:


På lördagskvällen åt vi den godaste middagen jag någonsin har ätit, mörad ryggbiff med potatispuré och rödvinssås... Mums...

Söndagsförmiddagen gick åt till att shoppa lite småsaker innan tåget gick hemmåt klockan 15:00. Väl på tåget tappade Emmy en tand så blodvite uppstod:


Jag shoppade lite oxå, mest smågrejer som detta, ett julthé från Indiska och ett pepparkaksthé från en thé och kaffehandel. Bägge två är jätegoda kan jag meddela!


Stationsbyggnaden bjöd oxå på en hel drös med affärer, bland annat en med en massa tidningar. Där hittade jag dessa sticktidningar som jag aldrig tidigare sett. Skulle jag köpt alla så hade jag blivit ruinerad för det fanns säkert ett 20-tal men det blev dessa två:


Pappa kom och hämtade oss i Nässjö och körde hem oss. Jag kan säga att jag har haft en av de bästa helgerna i hela mitt liv och jag tackar Pia för att detta fick mig att glömma min operation på måndagen.

Nu är man tillbaka i vardagen och jag håller på att tvätta idag. Jag är allt lite trött men mår relativt hyffsat annars. Blöder gör det fortfarande men det har jag ju tabletter emot så det hoppas jag ska lugna sig.

10 kommentarer:

Lisbeth sa...

Vilken resa. man riktigt ser på bilderna hur bra ni haft det. Jag har alltid önskat att jag ska få få se Liseberg inför julen men jag får nog nöja mig med dina bilder.
Lite avundsjuk är jag nog men ni är värd det
Ha en fin kväll

messan sa...

Åh, vad mysigt ni haft och herregud vad jag längtar till Lisebergs julmarknad. Var ett par år sen sist vi var där.
Önskar dig en fin kväll!
Hur har du det anaars? Var ju ett tag sen?
Kramar messan

MalinJ sa...

Det teet är verkligen supergott. Ska själv ner och kolla in Jul på Liseberg snart. Bor ju inte långt ifrån. Det verkar som om ni haft en toppenhelg.

En häxa på Vift sa...

Göteborg är faktiskt en av de få större städer i Sverige som jag inte varit i, lovar mig själv att jag måste dit nån gång. Ni verkar ha haft en bra tripp ialla fall. :)

Ninja sa...

Härligt....
Bilden på trädet med alla ljusen i var fin....jag tycker det är så vackert med dessa "ljusträd"

Hamrånge slöjdare sa...

Vilken helg ni haft!! Jättefina bilder från Liseberg!! Tur hade ni också att slippa betala inträde!
Kram

Rosenvante sa...

Vilken mysig resa.
Jag tjatade på Stempen om just en sådan resa ner till Lisseberg o Götet den 5 dec. Vi har nämligen några direktflyg dit i veckan så jag tyckte vi skulle åka o kolla allt det där fina, men trot om du vill, det var fullbokat bara en vecka senare. Men nästa år hoppas jag få se det du fick se i år.
Sådana där mysiga helger lever man gott på länge. Men vad var det för affär som Emmy ville in i?
Kram

ime sa...

Åååååh vilken mysig helg. Jag vill också åka till Göteborg!!
Skönt att ha operationen över också, hoppas du snart mår riktigt bra.
Kram

Cecilia sa...

Härligt att få komma bort från vana spår!
Hoppas att du återhämtar dig snabbt nu!

disa sa...

Vad härligt med en toppenhelg!! Och skönt att operationen gick bra och att du nu kan pusta ut för att det är över. Den där sticktidningen Maskor med stil hittade jag häromveckan och köpte samma nummer som dig. =)