måndag 21 november 2011

Lite trött är jag allt...

Det tar på krafterna at göra ingrepp, jag är helt slut i kroppen just nu! Fast samtidigt är jag så otroligt tacksam att skiten äntligen är över...

Kom in klockan 08:00 och fick sitta i väntrummet ett tag innan jag fick et eget rum där jag fick klä mig i långa strumpor, ursnygga trosor, blå sjukhusrock plus en hätta om håret. Jag lovar att jag var hur snygg som helst! Där låg jag och kollade i skvallertidningar en stund innan det kom in en sjuksköterska och pratade lite om vad som skulle hända härnäst. Eftersom jag redan har massor med medicin i kroppen så sket vi i lugnande innan, det hade varit en fis i rymden!

Sedan fick jag gå in i op-salen och lägga mig på en brits efter att de tagit fram en pall så jag kom upp! Blodtrycksmanchett på vänsterarmen och pulsmätare på höger pekfinger medan de skulle sätta en nål på höger hand.Första nålen misslyckades så de fick sätta den i armvecket istället. Sen fick jag smärtstillande via nålen (som jag inte kände, det var nog dålig styrka på det...) innan de sprutade in det berömda propofolet så jag somnade...

Vaknade fort och kände mig relativt pigg direkt. Hade inte ont i magen men ack vilka nervsmärtor jag hade i ändan, hade troligtvis legat lite fel eller nåt... Sen kom min gynläkare och pratade med mig. De hade tagit bort rätt mycket och skulle jag få tillbaka detta så brukar de vilja ta bort livmodern. Hon undrade om jag skulle ha fler barn men det ska jag ju INTE så då gör det ju inget.

Sen fick jag klä mig och gick ner till apoteket för att ta ut blodstillande medicin som jag ska äta i en vecka. Pappa kom och hämtade mig och det kändes verkligen skönt att få komma hem... Jag är sååå trött och längtar redan till sängen faktiskt. Det blir en tidig läggning ikväll misstänker jag.

Tack för alla hälsningar, det värmer. Jag orkar nog inte hälsa på er idag men jag ska försöka imorgon, KRAM!

10 kommentarer:

Lejonkvinnan sa...

Skönt att det gick bra! Vila nu och ta hand om dig!
Kram

Uffematten sa...

Skönt att det har gått bra!! Se till att vara rädd om dig nu!!!
Storkramen!!!

Anonym sa...

Klart du är trött efter en sån dag! Hoppas det gjorde susen i alla fall och att du inte behöver ta bort ännu mer! Kram.

EDS Mamman sa...

Skönt att det ändå gick relativt bra. Har tänkt på dig o ville kika in ge dig en "krya på dig" kram. Kram å sköt om dig nu!!! / edsmamman PiaN

Rosenvante sa...

Skönt att det är över och att det gick så bra.
Hoppas du slipper ha det för jobbigt efter nu bara.
Kram

Hamrånge slöjdare sa...

Skönt att det är över!
Vila och ta det lugnt nu. Det var ju synd att vi inte fick se dig i din dress där på sjukhuset! ;-))
Kram!!

Lena & Flisa sa...

Förstår att du är trött. Skönt att höra att det gått så bra. Vila nu och var rädd om dig!!
Kram och nospuss
Lena & Flisa

Monica sa...

Hoppas att du kan sova bra i natt. Skönt att de är "över".
Krya på dig och försök att ha det bra.
Kram från mig.

bakom berget sa...

Hoppas du känner dig lite (mycket) piggare idag. Ta det lugnt och var rädd om Dig nu.
Varm kram från mig till Dig!
Åsa.

En häxa på Vift sa...

Endometrios eller fibroids? Jag tog bort min livmoder för 3 år sen pga fibroids, hela livmodern var helt smockfull med cystor överallt, förklarar alla jädra missfallen jag haft under årens lopp som ingen läkare kunde förklara. Häpp.

Ingen mens, ingen mensvärk, det är rätt skönt faktiskt.
Så får du tillbaka vaddetnuärdetogbort (men jag gissade på endo med tanke på att du skrev laserbehandling i tidigare inlägg) så är förvisso inte hysterektomi nån jättekul op och återhämtningstiden är rätt lång men det är så värt det.

Krya på dig nu
Kram