fredag 21 oktober 2011

Dagens ungdom...

Eller vad jag nu ska kalla barnen i Emmys klass... Idag var jag och hälsade på dessa barn som ska bli Sveriges framtid. Skolan har "besöksdagar" några gånger om året, då ordnar klass 6 med fika som säljs på rasten. Förtjänsten går till deras klassresa. Det är väldigt populärt att föräldrarna kommer och hälsar på i skolan under dessa dagar, idag var det precis fullt i samlingssalen med fikande föräldrar och barn.

Det är viktigt att någon gång gå och titta hur de har det i skolan, det är ju så annorlunda mot när en annan gick... Numera får alla arbeta individuellt och i sin egen takt. Det var ju egentligen inte så hemskt länge sedan man fick aga barnen i skolan, tänk vilken skillnad det är nu... Tänk vad många länder det är som fortfarande inte har någon lag mot att aga barn...

Jag är glad att jag inte är liten längre, att jag har gjort mitt i skolan... Jag gillade inte skolan men hade den fördelen att jag hade lätt för att lära. Snappade upp allt som sas och detta hade jag nytta av vid läxförhör. Kommer inte ens ihåg om jag någonsin gjorde några läxor men nåt måste jag ju ha gjort...

Emmy är inte lik mig där, hon har lite koncentrationssvårigheter och är inte bra på att ta in information. Hon blir väldigt lätt distraherad och i en klass med 18 elever är det inte alltid frid och fröjd... Som förälder vill man att ens barn ska hänga med och vara duktigt men det är inte alltid så...

Vad tycker ni om skolan? Var det bättre förr? Ställer skolan för stora krav? Eller är det kanske för slappt? Skriv gärna och berätta hur det är där DU bor!

5 kommentarer:

conny sa...

Min erfarenhet av skolan är att det berodde på om man bodde på landsbygden eller i stan. Vi flyttade omkring mycket och på landsbygden var det rena katastrofen på vissa håll när det gällde skolan. Då var det bättre i skolorna i stan. Jag har erfarenhet av att vissa lärare mobbade vissa elever i skolorna på landsbygden, såna erfarenheter har jag inte av lärarna på skolorna i stan. Ibland när man tänker tillbaka på skoltiden så skulle man vilja söka upp vissa lärare och tala om ett och annat för dem, men deras kunskap och pedagogik kan ju inte jämföras med dagens lärares.

Shamrock sa...

Jag har en av varje sort. Den som har lätt för sig har jag inte gjort så mycket väsen av mig. Men den som har haft det svårt i skolan där har jag varit på möten och krävt åtgärder från skolan. Innan diagnoserna kom hade jag inte mycket att komma med men sen lyssnade de. Tyvärr gjorde de väl inte det de lovade och jag kan säga att skolan var skitdålig fram till åk 8, då fick vi två helt underbara lärare som rodde det hela i land. Jag kan skriva en hel roman om vad jag tycker och tänker men det är nog ingen som vill läsa.

Snäckskalsdalen. sa...

Jag vet inte hur det är i skolan nu för tiden, men jag minns skolan som en ganska sorglös tid. Tror jag. Fast det var säkert inte helt och hållet så. En del tycker jag verkar ha det jättejobbigt i skolan med massor av elever i samma klass och hårda krav. I andra skolor verkar det som att det går vind för våg. Det viktigaste måste väl vara engagerade lärare som ser till vars och ens behov och att klasserna inte är för stora.
Det är jobbigt att inte kunna koncentrera sig, men det kommer säkert, Emmy är ju så ung ännu.
Snygg du blev i håret förresten!
Agneta kram

Cecilia sa...

Vi flyttade på våra barn, skolan i närområdet var en katastrof; veliga lärare som inte ingrep och inget arbete nästan gjordes. För tösen blev det tufft att i 5an inse att hon var ett par år efter alla andra i nya skolan.

Nya skolan har varit fantastisk med ansvarstagande och engagerade lärare. Tror att grundskolan har ett antal problem, ett är allt individuellt arbete, det passar inte alla barn och det kräver lärare med superblick. Ett annat är rekryteringen av blivande lärare, en del verkar varken gill barn eller sina ämnen...Ett tredje är att det får lov att vara så olika nivå, det är ett hot mot demokratin!

Linn sa...

18 elever var inte så många tycker jag. när jag gick i mellanstadiet och högstadiet var vi 25 st i varje klass. det var jättejobbigt ibland eftersom att det var svårare för lärare att hålla koll.
jag har lätt för att lära och har klarat mig bra ändå, men jag vet att det är många som har haft svårt på gymnasiet sen.