tisdag 6 september 2011

Detta med smärtlindring...

Känner mig en aning tjatig men nu ska jag skriva (IGEN) om smärta, värk och mediciner... Kan oxå bli ett och annat ord om eländes elände så är du trött på att läsa bloggar som handlar om tråkiga saker så kan du sluta läsa nu!

Detta med värk är inte det lättaste... Alla som har värk 24 timmar om dygnet vet hur det sliter på både kropp och själ, man tappar minnet (av att värksignalerna stör allt annat), man blir sur, man blir trött och ibland kan man bli sjuhelsikes arg... Ibland kan man vara glad oxå men detta beror endast på att du antingen är smärtlindrad eller är omgiven av dina käraste vänner.

Jag har ju en väldans tur med detta med smärtlindring... Kanske låter väldigt konstigt när jag snackar om min jäkla värk jämt och ständigt men så är det. Saken är den att jag har 3 olika sorters värk (Det finns bara tre olika sorter). Nervsmärta, inflammatorisk värk och värk för övrigt... Har man alla sorter kan ni ju bara tänka er att det inte är det lättaste att hitta medicin som hjälper. Därför har jag tur som har en läkare som fixar så mitt liv iallafall blir någorlunda uthärdligt.

Jag kan inte bli smärtlindrad till fullo, tyvärr... Min smärtläkare i Eksjö sa att om de skulle blockera alla nerver som var ikläm så skulle jag se ut som en nåldyna! För att blockera EN nerv krävs det 12-13 sprutor... Det Hejco ska göra sen är att BEDÖVA en nerv, en helt annan sak alltså. Fungerar det är det ju jättebra förutom att bedövningen inte sitter i för evigt utan att du får springa och få en spruta med kanske en månads mellanrum...

Sedan är det olika för olika personer. I natt testade jag ju Ketogan men jag blev inte imponerad alls... SÅ olika människor - olika mediciner! Alltså kan det inte vara lätt att smärtlindra någon, speciellt när personen har som jag har-tre olika sorters smärtor... Iallafall tycker jag att läkare inte ska vara så enkelspåriga vad gällande smärtlindring. Alla är vi olika, alltså är smärtlindring oxå väldigt individuellt!

Hoppas ni inte dog av tristess när ni läste....

5 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

När en nerv ligger i kläm mellan kotor kan man inte borra upp då så det blir bättre plats för nerven? Här talar doktorn.....jag skojar...men jag har en kusin som genomgick en sån op förra hösten, men det är kanske inte alls samma sak ni har.
Men värk är ett elände, jag tycker du är jättetapper som kämpar på och alltid (ja, det låter så här i bloggen i alla fall) verkar vara vid gott mod och verkligen gör saker!
Bra kämpat! Kramar

Anonym sa...

Det måste vara jättesvårt att hitta just den cocktail som ger var och en den optimala smärtlindringen. Jag menar varför skulle vi vara lika när det gäller smärta?

ime sa...

Det är intressant att läsa och jag undrar hur man kommer fram till de tre olika smärtorna? Kan man förklara hur de känns?
Kram och hoppas du slipper så mycket smärta det bara går

Rosenvante sa...

Helt sant, ingen är lika och reagerar ju helt olika på tabletterna.
Men om du ska få en spruta i månaden bara kan du väl stå ut, eller??? Om det hjälper alltså, annnars finns det ju ingen anledning.

Läste nånstans om smärtläkare, sådana som bara jobbar med smärtlindring. De är nog inte många och vilket pusseljobb de måste ha, men tänk vilken lycka när de lyckas.
Ha det gott nu trots all värk.
Kram

Monica sa...

Kul att du hittat min blogg och vill vara med i utlottningen! Jag brukar titta in på din blogg lite då och då men nu var det längesen.