lördag 11 juni 2011

Så kan det gå när bäcken läcker!

Dessa bilder har ni sett förr, eller rättare sagt,nästan exakt likadana bilder. Detta har nämligen hänt förut, flera gånger... Den lilla, lilla bäcken får oanade krafter när det regnar sådana mängder som det har gjort nu. De stackars brandmännen hade precis lämnat Solberga där de hade hållt på sedan klockan 02... Nu var klockan typ 21 och brandmännen fick börja pumpa vatten IGEN!

Här ser ni hur det såg ut från min balkong på baksidan. Då hade de varit en gång innan på dagen och pumpat bort en lika stor pöl...

Anette bor där vattnet går in mot huset och innan brandmännen kom så var det ända framme vid hennes altandörr. Hon fick nytt golv för några år sedan för att just detta hände. Då var det ännu mer vatten och flera av lägenheterna nere fick vattenskador. Nu håller vi koll på bäcken när det regnar och larmar snabbt!

Syns kanske dåligt men här åker vattnet ut på vägen. Utsikt från mitt toalettfönster om någon undrar (troligtvis ingen...).

Emmy och jag gjorde lite annat medans brandmännen jobbade. Att försöka få två katter på samma bild är minsann ett lika hårt arbete som att pumpa bort en hela sjö, jag lovar!

Efter mycket trixande och krumbuktande så gick det iallafall även om bilden blev sådär... Har ni något knep för att de ska vara stilla som statyer?

Buddha är dock en underbar katt att fota, han kan få till det riktigt bra. Eller så kan det bli såhär:

Man kan tro att det har varit whisky i skålarna ;-)

11 kommentarer:

livet på landet sa...

hahaha vilken bild...ser verkligen ut som wiskeydrickaren =)
Hoppas ni får bukt med vattnet.
Kram
Helena

Shamrock sa...

Du har ju sjöutsikt, det måste höja värdet på lägenheten

Anonym sa...

Herregud va med vatten. Kan vi få c:a 3 dl. av detta här hos mig. Det är så varmt och torrt här i Uppsala så jag tror jag hirrar av snart. Tänk man är aldrig nöjd med vädret utan bara gnäller.
Nu önskar jag dig och din dotter en skön pingsthelg.
Massor av kramar
Margit(maxelonia)

lillies lya sa...

Men snälla nån, det ser ju ut som Smålands Venedig!!! Hoppas att skadorna inte blir alltför hiskeliga - översvämningar är aldrig roliga! (Tur att jag bor på ett berg, vi har inte översvämning så ofta.)

Vilken fin bild på lilltösen och kissekatterna!!

Ha det gott i helgen!

Melinda sa...

Ha ha.. Underbar bild på Buddisen!! Mindre kul med vattnet!!

Lisbeth_koehlqvist@hotmail.com sa...

Vilka vackra katter ni har. Att få en katt att stå stilla o posera måste vara näst intill omöjligt. Vår tigger kunde man lura om man var snabb. Det var ett speciellt ljud han reagerade på. Om en gjorde ljudet och en knäppte då kunde det gå att få en fin bild.
Är det inte er kommun som ansvarar för bäcken. Verkar vara ett dyrt alternativ att pumpa gång på gång
Ha det bra

Cecilia sa...

Men, kan de inte gräva ut bäcken ordentligt eller leda den i rör eller något? Det kan ju var kul med nytt golv men helst inte alltför ofta!
Fina katter och fin tös!

The Willow Fairy sa...

Naturen är opålitlig och starkare än man kan ana.
Kissar är svåra - därav de många "sov-bilderna" på min...

Snäckskalsdalen. sa...

Du milde så mycket vatten och ja, jag minns att det varit så tidigare. Dom får dränera lite bättre!!
Katterna kan vara svåra att få på bild, ja. Pippi går iväg när hon ser en kamera och Nisse poserar hur villigt som helst....
Agneta kram

Stina sa...

Hehehe..... du får helt enkelt sluta ge dem whisky i vattnet ;-)

Ulrika sa...

Två katter i samma bild är svårt. Mina måste sova för att det ska gå. Och ändå går det knappt.

BIlden blev väl hyfsad tycker jag, med tanke på hur svårt det är alltså.