måndag 28 februari 2011

Jag kan ha fått ur tummen lite...

Jag menar den tummen som satt hårt in i ändan. Idag är jag faktiskt så himla duktig, jag har för det första varit nere hos Anette och haft Buddha med mig. I början skrek han faktiskt rätt mycket men sen när han fattade att "mamma" var med så vart han lugn. Då satte han sig i Anettes fönster och kollade in skatorna medans hans svans dammade av Anettes köksbord.

Efter att ha pratat strunt ett tag så gick Buddha och jag upp till oss. Gissa vilken kisse som är trött nu? Kan tyvärr inte ta kort på honom för just för tillfället har kameran gömt sig... Den kommer nog fram imorgon för så brukar det vara i detta hushållet!

Igår tog jag fram två kilo kyckling och just nu håller jag på med att tillaga detta. En gryta med vitlök, garam masala, ingefära, söt chili och lite annat smått och gott. Den andra grytan är det curry i. Vad kan man blanda curry med? ALLT?

Hur detta slutar vet man aldrig, det kanske blir en soppa utav alltihopa! Starkt blev det iallafall kan jag säga redan nu. Fast meningen är att jag ska lägga det i portionsburkar och ta fram senare och då blanda i grönsaker och annat. Det är så himla smidigt! Har man barn så måste ju maten vara färdig NU och då är det bra att redan ha allt klart, bara att värma.

När jag har gjort detta kommer jag säkerligen stupa i soffan men då gör jag det med gott samvete...

9 kommentarer:

Lisa lagom sa...

Denna middagsmat..... Dottern vill helst ha pannkaka, gubben tycker att "pären" är bäst och sonen är nöjd med det som bjuds. Själv väljer jag gärna pasta. Måndagar är den dag då jag är hemma på em och kan fixa maten i lugn och ro.Jag blir så less ibland, jag tycker att vi äter samma och samma jämt! Idag blir det fläsksås och potatis. Ha det bra, kram

tankar från mitt fönster sa...

Det låter jättegott! Kyckling med annorlunda kryddor - ska pröva. Själv har jag ätit lunch ute idag, stekt sill m löksås, så ikväll blir det bara något lätt.
Ha det gott!
kram

Rosenvante sa...

Så där gör jag ibland också. Så skönt att ha bra mat som man snabbt kan ta fram och fixa.

Kicki & Jörgen sa...

Inte illa, du har varit effektiv. Kramar

Ulrika sa...

Stupa i soffan med gott samvete är det bästa jag vet. Näst bäst är att stupa i soffan med mindre gott samvete.

Cecilia sa...

Lite vanligt men kyckling, curry, banan och nötter är så bra ihop i det här hushållet!
Här blev varmkorv idag, inget att skryta med men fort gick det...

conny sa...

Jag brukar stupa i soffan utan samvete!

Janeth sa...

Så gör jag med på mina "bra" dagar. Då lagar jag ganska mycket mat som jag sen fryser ner i lagom stora portioner! Perfekt att ta upp när man inte har tid, ork eller lust att laga mat.
Jag kan bli sittandes och läsa nadras bloggar eller fastna på t ex Tradera fast jag egentligen inte orkar det. Men så är det nog bara.
Ha det så bra du kan.
Kram Janeth

bokhyllan sa...

Kyckling mmmmm.... gott!
Visst är det bra att göra storkok och frysa in. Smidigt när man kommer hem och man vill ha mat snabbt. =)
Kram.