söndag 1 augusti 2010

USA - Lördag, birdshow

Denna dagen skulle vi åka på en birdshow som ligger i Tampa, ca en timmes bilfärd från Sarasota. Janet och Dale brukar åka till sådana shower bara för att man kan köpa grejer till fåglarna mycket billigare än i den vanliga handeln. Här sålde de oxå levande fåglar, hur många olika sorter som helst. Många av dom har jag aldrig sett så det var riktigt roligt att kolla på allt.

Här t.ex är det två små arapapegoj-bebisar! Man fick klappa dom om man ville och de var hur gulliga som helst, den ena nästan somnade när jag kliade den på huvudet.


Dessa fåglar hade så himla fina färger tyckte jag:


Här har vi en stor kakadua som visar upp sina vackra fjädrar:


Här har vi precis nykläckta papegojor. Man kunde köpa dessa men man fick dock inte med sig dom hem. De måste nämligen matas varannan timme! Ägaren tar hand om dom tills de är 6 månader, då börjar de nämligen äta vanlig mat.


Här är en lite äldre arapapegoja som har börjat få sina fina fjädrar.


De sålde även burar och en massa leksaker till dessa djur. Burarna skiljer sig mycket från de vi har hemma. Här är alla burar mycket större än vad jag har sett hemma. Så stora så man kan gå in i dom!

Detta var riktigt kul att se, jag har aldrig sett så många olika fåglar på samma gång innan. Vore roligt på ett sett att ha en fågel men jag märker här med Janet och Dales fåglar att det är så himla mycket arbete, nästan mer än med en hund! Dessa stora papegojor kräver enormt mycket uppmärksamhet annars börjar de skrika som fasen. Har de trist en längre tid kan de t.o.m börja plocka av sig alla sina fjädrar...

Fortsättning följer...

1 kommentar:

Fru Venus sa...

Vad fina fåglar :-) men jag måste säga att nyfödda papegojor inte är så söta... Sköt om er, kram!!