lördag 31 juli 2010

USA - Fredag eftermiddag

På eftermiddagen skulle vi alla åka till St Armand, ett ställe där det är riktigt flotta affärer. Dock kan man knappt handla nåt, allt är så dyrt men det är riktigt roligt att kolla på allt.

Precis innan vi kom fram stannade vi för att kolla in en staty som är så himla cool. Denna staty gjordes efter ett kort som togs på ett par som kysstes. denna man hade kommit hem från kriget. Han gick av båten och hittade sin fru ståendes på kajen, de var så glada att se varandra och de kysste varandra passionerat! Sen gjordes då en staty efter det kort som togs till minne av kriget. Visst är den cool!


Sen är det vanligt att alla ska ta ett kort på varandra när man kysser sin partner. Pappa och mamma skulle då stå i samma position som statyn. Dock hade mamma ont i ryggen så hade pappa böjt henne mer bakåt så hade hon nog gått av på mitten!


Sen åkte vi då till detta St Armands. Det är som en rondell i mitten och allt är i en cirkel. Jag hittade en affär med mitt namn på:


Sen gick vi till det ställe som Dale och Janet hade tänkt från början, glass och fudge-stället! Tala om att det luktade gott när man klav in! En bagare stod och gjorde fugde när vi kom in och de hade smakprov så man fick smaka denna underbart goda choklad...

Jag köpte en bit fudge och lite annat som Emmy ville ha. Sen köpte vi glass och satte oss utanför och åt. Hur mysigt som helst.


Vi gick runt och tittade på allt en bra stund innan vi gick hem. Här är Emmy och Janet:


Vi var riktigt trötta när vi åkte hem. Det hade varit en lång dag och det märks att man inte är van vid varken detta tempo eller värmen. Emmy och jag spelade lite UNO innan vi däckade i sängen...

Fortsättning följer...

6 kommentarer:

Melinda sa...

Åh, herreguuud... Blev heeelt chockad av att få se bild på päronen kyssandes!! Ha ha

bakom berget sa...

Men oj va mycket kul ni gör. Så himla häftigt med allt som du berättar. Det blir ju lite som att läsa dagens avsnitt av en följetong. Jättekul!
Ha det så himla bra nu!
Kram Åsa.

Monica sa...

Vilken resa.....tänk vad mycket du får uppleva! Mycket att spara & lägga i ditt livsarkiv.
Renées fudge.....mums vad gott!
må så gott och var rädd om dig. Kram.

Sunna sa...

Det är jättekul att följa er resa, och alla äventyr ni gör. Ursnygg blev du i håret. Njut och ha det riktigt gott

Darkland sa...

åh vilken underbar staty o en kul o händelserik resa ni har:)
Kramisen!

Anonym sa...

Vilka härliga dagar du verkar ha där. Lite avis är jag allt. Jag förstår att det måste vara jobbigt för dig och att du kanske får räkna med en längre återhämtningstid sen när du kommer hem. Men det är väl värt det för alla fina minnen du får med dig.Lite värme och roliga upplevelser gör ju ändå att man för stunden glömmer bort den hemska värken man ständigt bär med sig. Jag märker ju själv här hemma att jag mår bättre att sola och bada när det är fina dagar.
Tack för att du delar med dig av din resa! Riktigt kul att läsa om det.

Kram Nikap