måndag 10 maj 2010

På besök i Flisby Del 1 (att gå på golv)...

Min älskade hund är inte känd för att vara den modigaste hunden i världen. Känner han någon fara så ropar han helst på matte. Matte är hans allt och han ska vara där jag är hela tiden.

Idag åkte vi till Pilan i Flisby för att kolla in stället han eventuellt ska vara på när jag åker till USA. Först gick det jättebra, hundarna möttes utomhus och dom verkade inte bry sig så värst mycket om varandra. Sedan kom problemen... Vi gick in för att dricka kaffe... Gibson kikade in i köket och bestämde sig för att golvet var livsfarligt, ja det värsta på jorden helt enkelt!!! Så han ställde sig vid tröskeln och gnällde och skällde och vågade inte ta ett enda steg på detta helvetes-golv!Till slut fick vi lägga ut handdukar på golvet för att han skulle kunna gå in. (Med andra ord så hade vi suttit i tio minuter och låtsat som det regnade medans Gibson levde rövare i tron på att han till slut skulle gå in till oss men icke...)

Med handdukar på golvet blev han lite mer vågad men han såg ut ungefär som om han låg på ett isflak i ett helvetes-hav!Efter ett tag så verkade det som om den värsta nervositeten hade lagt sig. Gibson gick fram och tillbaka på handdukarna och till och med några steg på golvet!

Vi ska åka ut nån gång i veckan och träna honom så han blir van!

4 kommentarer:

Pinglan sa...

En liten fjantis!! hihi

Anonym sa...

Nejmen, lille gulleplutten din. Det är inte lätt att vara "liten", osäker och rädd...för golv. Min ena "lilleplutt" (stor som ett hus i själva verket) är rädd för dörrar som gnisslar och låter - och det gör det ju hela tiden i gamla hus. Och så är han förstås dödskraj för obekanta personer. Den andre "lilleplutten" anser att barnvagnar av alla de slag är det livsfarligaste som rullar på denna jord. De är allt bra söta och goa med sina små egenheter våra bästa fyrfota vänner.

Sjömans-Elin sa...

Ha ha! Knashund! Testa att lägga ut favvogodiset på golvet nästa gång. Eller bästatste leksaken eller nåt...

Renée sa...

Det värsta är att han inte ens tar en godisbit när han är så nervös! Tala om att jag har en riktig psyk-hund...