torsdag 15 april 2010

Allt börjar att växa!Här har ni två av mina orchidéer i egen hög person. Vad dom heter har jag ingen aning om men jag vet att det är två lite ovanliga sorter. Nu håller iallafall de flesta av mina orchidéer på att skicka ut ett och annat skott eller nya blad. Trots att jag just nu har 16 st orchidéer så blommar INTE EN ENDA! Kan ni fatta detta?

Av alla mina 16 jag har så är inte en enda den andra lik. Jag har 6 st phalanopsis (stavning?), 4 st denbrodium och resten är ett oskrivet blad... När dom blommar (OM dom blommar) kommer jag sätta ut dom på bloggen och om någon känner igen någon och vet namnet på den så får ni gärna hojta! Det finns en anledning att jag inte vet vad jag har för olika sorter. Jag är nämligen liten aning snål (fattig kan man oxå säga) så jag köpte mina orchidéer när dom hade blommat färdigt, då säljer blomstervaruhuset dom väldigt billigt typ 3 för 99. Då får man inte alltid veta vad det är för blommor man får med sig hem!

Bägge två här ovanför har jag köpt så i en kasse, tre för 99 kr. Den ena ser ut som en solfjäder i bladen, den andra har stänglar som är jättelånga. Det ska bli kul om dom ville blomma någon gång.

7 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Växer gör även min ... mage! Och det är ingen bebis däri! Ser fram mot dagen då de blommor och vi får se de, dina orkidéer!
:)

Renée sa...

HAHAHA!!! Du är ju för rolig. Du kanske gör som jag: odlar gas? Kan hyra ut mig själv som värsta atombomb...

Unknown sa...

hahahhaa.... roligt! jag verkligen älskar orkider, men så fort jag köpt hem någon hinner blommorna inte mer än skrika innan dem kommit innanför dörren " hjääälllpppp här vill vi inte bo" *pang* så dör dem... Förmodligen älskar jag dem så mycket att jag " älskar " dem till döds!

Tina sa...

Hej vännen!!
Vill börja med att tacka dig för din så fina hälsning hos mig =) Blev sååå glad!! Tack snälla!!
Mina symtom är många
bla, ledvärk, utslag, inflamationer, "döda" fingrar & tår, TRÖTTHET, depretion, hår avfall, mag & tarm problem, torra slemhinnor, blåsor i munnen, feber, dålig blodcirkulation & mycket mycket mer. Men tröttheten är det jobbigaste tycker jag. Värken kan jag leva med & göra nått åt, men inte tröttheten!!
Men jag har lite andra sjukdommar oxå.. migrän med aura, atros i ländrygg & en gammal höftsjukdom samt överkänslig mot mediciner. Varit tbl missbrukar pga en klumpig läkare, men är fri från det sen ca tre - fyra år.

Jag ser verkligen fram mot att få ta del av ditt liv & hoppas vi kan fortsätta hålla kontakt. Jag bor i ljungby i Småland =)
Du får gärna maila mig oxå om du vill. Adressen finns på bloggen oxå =)
martina_598@msn.com
Så glad att du fann mig så att jag fann dig!!!!!
Varm kram & en underbar Fredag önskar jag dig!!
Tina

Madeleineslife sa...

Spännande! Då får du/vi ha lite tålamod.. ;)

SV: Ja det är bäst att suga in allt fint väder man kan. Är det någon "fördel" vi har med att vara hemma så kan vi njuta av vädret. Sen spelar det ingen roll om det är tis el lör... Lördag hela veckan ;)

Imorgon hade dom lovat värsta ovädret här, men nu verkar dom ha ändrat det tills på lör... Vi får väl se när jag tittar ut imorgon..

Kramis

Anette sa...

Om någon odlar gas är det väl Gibson?

tankar från mitt fönster sa...

Jag önskar lycka till med din orkidéodling. Hoppas de blommar snart. Är hemligheten attman ska glömma bort dem för att de ska blomma? Har själv aldrig lyckats med orkidéer men de är vackra!
Önskardig en avslappnande och skön helg!
Kram
/Ulla