torsdag 9 december 2010

Det finns korkade människor...

En som jag anser är super-duper-korkad är den taxi-chaufför Anette och jag åkte hem med idag... Anette har åkt med honom förut och berättat att han har betett sig väldigt märkligt mot just människor i rullstol.

Så här är det: En rullstol ska sättas fast i golvet i en taxibuss, dock tycker denna dumme karl att det är ONÖDIGT! Han tycker att vi ska förstå att han inte kan luta sig ner varenda gång och greja med detta! Han får ju ont i ryggen, stackars liten (eller inte...)! För det första säger jag BYT JOBB eller varför inte gå i pension? Hur kan man stå och säga detta till gravt handikappade människor att han inte orkar böja sig ner för han har ont i ryggen?

Sedan har vi gjort en resa till Jönköping en gång då Anettes rullstol bara åkte iväg på grund av att hon inte var fastspänd. Hur kul är det då? Fastän vi påtalar detta för chauffören så tycker han ändå mest synd om sig själv... Anette har faktiskt ringt och anmält honom till beställningscentralen och det berodde på att han inte hade satt fast henne ALLS en gång! Gissa vad han sa till mig idag om denna anmälan? Jo han sa så här:

"Jag tycker det är så dåligt att hon var tvungen att ringa beställningscentralen, hon kunde ha tagit upp det med mig först. Jag hade ju satt fast henne med en fram och en bak!"

Sanningen: Anette blev inte fastspänd alls och hon påtalade det visst men han ville INTE lyssna på det örat!

Så till er som åker färdtjänst och råkar ut för sådana här "typer", ring och anmäl dem till beställningscentralen! De ska spänna fast rullstolar med minst en rem bak och en rem fram! Ett barn på tio kilo blir tung som en elefant vid en krock, hur tung blir då inte en el-rullstol?

5 kommentarer:

Agneta sa...

Herregud, det handlar ju om säkerhet! Alla måste ju vara fastspända.
Trist attityd hos den där gubben.

Camilla sa...

Sparka dåren! Kan han inte följa säkerhetsföreskrifterna, har han inte på det jobbet att göra. Han borde sitta och sortera tandstickor eller nåt.

Anonym sa...

Det finns en del Taxichaufförer som beter sig väldigt konstigt åt på alla sätt och vis. Det hjälper inte att prata med dem.
Ha en bra Fredag och Kram på Dig.
Margit(maxelomia)

conny sa...

De blir väl bekväma av sig när de sitter och kör hela dagarna. Dålig stil att inte se till så passagerarna färdas säkert.

Madlar sa...

Taxiförare är vanliga människor dvs de flesta är jättetrevliga o bra men så finns det en klick idioter. Jag har inga problem med att framföra klagomål till ansvariga, självklart ska en person som inte sköter sitt arbete få reprimand o i vissa fall sparken. Min dotter kan inte föra egen talan o hennes assar ska inte behöva ta den tråkiga biten.