måndag 26 juli 2010

USA - Philadelphia

Äntligen Amerikansk mark under våra fötter! Vi hann vara glada i typ fem minuter innan vi började inse en väldigt knäpp sak: På grund av att planet till Philadelphia blev försenat så blev hela res-rutten åt skogen... Nu hade vi alltså missat alla andra plan oxå!!! Himmel och plättar...

Men inte kunde vi börja gråta inte, nej det var bara att bita ihop och försöka hitta US airlines en gång till och förklara vårat problem. Tack och lov att alla i Amerika är så snälla och tillmötesgående, de hjälper en gärna! Kvinnan vid disken där vi stod och grejade var helt underbar, hon fixade och trixade så till slut hade hon ett förslag: om vi kunde åka till charlotte och ta planet därifrån till Tampa istället för Sarasota, annars fick vi stanna i Charlotte tills morgonen efter om vi ville komma ända till Sarasota...

Nu blev det problem... Vi hade nämligen inget telefonnummer till Dale och Janet, hur skulle vi förklara för dom att vi inte kom till Sarasota??? Bråttom var det oxå, fan, fan och åter fan... Inget internet fanns det heller men jag fick en idé; om jag fick tag på nån i Sverige så kanske de kunde hjälpa mig att gå in på min mejl och skriva till dom! Tog telefonen och började slå nummret till syrran, då svarade bara en röst att det var fel nummer... Slog till alla människor och ändrade på +46 nummret om det var det de var fel på, hela tiden denna röst att det var fel... Sen slog jag numret till Emmys pappa och fick signal!!!

"Hallå???" svarade en trött röst. Åh nej, klockan var mitt i natten i Sverige! Fasen oxå men nu var goda råd dyra så det var bara att be om ursäkt och be honom att gå in på min mejl och mejla Janet. Anders gjorde detta, trots att han var helt yrvaken och vimsig! Nu fick vi bara hoppas att Janet läste detta! Jag sprang tillbaka till disken och sa att det var okej!

Nu var det bara ett problem till... Hon hann inte göra hela våra biljetter ända till Tampa färdiga så två fick hela biljetten och två fick biljetter bara till Charlotte. Vi skulle alltså få fixa nya biljetter där men vem brydde sig? Ingen vi var bara glada att det ordnade sig!

Så nu var det att springa genom flygplatsen till gaten för att gå på planet!

Fortsättning följer...

6 kommentarer:

Melinda sa...

Jag hörde från Anette att du hade försökt ringa. Vad knäppt att du inte kom fram! Kram kram

kajsastina sa...

Vilket äventyr!
kramar

bakom berget sa...

Men...vilket äventyr! Ni måste ju vara helt slut, efter detta.
Nu väntar jag med spänning på nästa inlägg.
Hoppas ni har det bra nu och att ni har kommit tillrätta.
Sköt om er! Kram Åsa.

Tina sa...

Men Åh...vännen!! Detta låter som ett stressmoment!!! Hoppas det löste sig för er & att ni kan ha en underbar semester.

Hur länge va det ni skulle vara där?
Det är konstigt så beroende man blir av dessa mobiler.

Va rädd om dig vännen! Du finns i mina tankar ska du veta!!!
Kram Tina

Anonym sa...

Det låter stressigt det där.

Snäckskalsdalen. sa...

Det är detta som kallas äventyr, visst är det lite härligt efteråt! Man ser att allting ordnar sig. Nu förstår jag ju att ni kommit fram men jag väntar på fortsättningen i alla fall! Det är alltid kul med reseberättelser.
Hoppas ni njuter i fulla drag!
Agneta kramar