lördag 17 juli 2010

En sömnig eftermiddag...

Tog med kameran för att filma med den på mor och fars hus. Anledningen är att de i Amerika ska få se hur vi har det i mörkaste småland. Det blev två 4 minuters filmer så de blir nog nöjda!

Detta filmandet blev tydligen för mycket för mig, jag blev så himmelens trött som man bara kan bli! Satte mig i en badenbaden, satte den i ligg-läge och vips så sov jag! Hörde att mamma och pappa kommenterade att jag låg helt stilla och hade gjort så i över en timme. När jag väl öppnade mina grå-blå så kunde jag knappt röra mig!

Nu sitter jag här och njuter av att åskan som har farit fram och tillbaka hela dagen har gjort världen en aning svalare.

Fru Venus undrade i en kommentar hur jag ska göra med rullstol och så i USA. Det ska jag nu berätta! Jag ska ha med mig min transportrullstol som är ihopfällbar. Denna kan/får jag inte köra själv så nån måste ju köra mig (arbetsterapeuten tyckte att det var bäst att skona mina armar genom att jag hade en rullstol som hade för små hjul så jag helt enkelt inte KUNDE köra den själv).

Rullstolen kommer att åka med som bagage och jag antar att om jag behöver en rulle på vägen mellan gate:erna så fixar dom en. När min pappa beställde resan så skrev dom in att jag var "invalido" så det löser sig säkert.

Dock så har mina ben och rygg skött sig nu i sommar. Jag är jätteglad men nervsmärtan är inte mindre för det så jag får ta det mycket försiktigt... Trist... Men, men, that´s life!

9 kommentarer:

Fru Venus sa...

Tack :-) Det känns bra att veta! De brukar vara kvicka med rullstol på flygplatser runt i världen, men jättedåliga på Arlanda...

Gafflan sa...

Tur det finns hopfällbara rullstolar!
Hos oss skiner solen nu :D

Monica sa...

Tänk vilket äventyr du har framför dig! Det kommer att gå bra!
Med vem reser du? Blir du borta länge?
Att flyga & vara "invalido" med rullstol med som packning. Då tror jag att du kommer få mycket hjälp! Oftast först in på planen, med hjälp. Hjälp i planet....hjälp ur.....det brukar vara mycket HJÄLP & Först i alla lägen.
Önskar dig nu en trevlig resa. Var rädd om Dig!
Detta "fixar" du!!!!! Stor Kram från mig.

Snäckskalsdalen. sa...

Men det har varit något i luften idag....när vi åt middag höll jag på att göra som dom små barnen gör ibland, jag höll på att nicka ner med huvudet i tallriken...och det var samma för min inneboende!
Har du pratat med de som utfärdat dina flygbiljetter - där brukar man kunna be att de skriver in att man behöver "markassistans"....så är dom liksom förberedda. Det ordnar sig säkert.
Fortsatt trevlig helg, kram
Agneta

Uffematten sa...

Kikar in och tackar för det goda rådet om medicinskt kol... Dom hade inte tabletter (har blivit urdåligt sortiment sen apoteket blev privatägt), så jag fick tvinga i stackars Uffe kol i flytande form. Herrejösses, så mycket en deciliter kol blir i en hundskål. Men han gick med på att peta i sig eländet till slut och nu mår han prima i maggen igen!!!

Passar på att önska dig en trevlig resa!

Ha det gott och sköt om dig!
Kram!

Fenixmonas sa...

De brukar vara duktiga på flyget så de gör säkert allt för att du ska få en bra resa! Visst är det gott o rogivande att få vara på sjön en fin sommardag! kramiz

Ancan sa...

Ha en härlig resa!

Monica sa...

Tack för kommentaren. Ja visst är det roligt att göra egen glass! Så även att man VET vad den innehåller. Men det tar TID....fast jag har glassmaskin. Ca 30 min för 0,5 l glass i maskinen. Men innan är det moment som du måste göra för hand. När jag köpte glassmaskin trodde jag att man bara slängde ner de man skulle ha & sedan skötte maskinen resten.....men ack nej, så är det INTE.
Önskar dig nu en fortsatt skön dag.
Kram från mig.

Anta sa...

Vilken härlig resa du har framför dej, jag tor att det kommer att gå galant för dej. Ha det så underbart over there och ta hand om dej. Kramisar