onsdag 26 maj 2010

Ord som berör...

Idag var jag som vanligt ute och traskade lite (även om jag sitter i rullstol så traskar jag ändå, jag tänker inte på att jag inte går med mina ben längre!). Jag går förbi en man som börjar prata med mig. Jag pratar nämligen med mycket folk här i samhället. risken finns att mina rundor med hunden blir väldigt långa tidsmässigt på grund av prat.

Iallafall så pratade jag med denna mannen. Han miste sin fru för 6 år sedan och det var detta vi pratade om.

"Ibland när jag vaknar så undrar jag var hon är. Det kan ta ett tag innan jag kommer på att hon inte finns mer..."

"Utan henne känner jag mig halv som människa..."

Detta bland annat var ord som han sa. Man blir ju rörd ända in i märgen av hans ord. Han berättade att hans fru bara hann vara pensionär i 24 dagar innan hon dog. Hon hade cancer i hela kroppen...

Lev nu, lev idag. Imorgon kan det vara för sent...

Med dessa ord menar jag inte att man ska handla upp alla sina pengar NU eller så. Jag menar att man ska ta vara på varenda minut. Att kunna öppna ögonen och verkligen SE! Många stressar runt i livet utan att se att barnen växer upp.

Ställ dig frågan "Vad är viktigt i MITT liv?"...

Tänk på att det mesta GÅR FAKTISKT att ÄNDRA om man vill!

9 kommentarer:

Filimarans Funderingar sa...

Jag tror att det är jätteviktigt att man tänker så: Lev nu, lev idag, för imorgon kan det vara försent. Jag tror också att man inte ska inte tänka för mycket på det som har varit, utan tänk framåt...att grubbla på saker och ting, kunde jag gjort annorlunda, gjorde jag fel osv.Då blir man nog tungsint.

bakom berget sa...

Ja, du har så rätt! Man borde tänka på det lite oftare. Man längtar alltid till något och så glömmer man att njuta av dagen som är idag.
Ska försöka ändra på det!
Hoppas du har det gott min vän. En stor kram får du ifrån mig. Åsa.

Melinda sa...

Så sant syrran!!!! Kram

Fru Venus sa...

Stackars man. Och underbara du som tog dig tid med honom. Och vad bra att du poängterade det där med att inte rusa ut och göra slut på alla pengar, jag var redan på väg ut med min tjuga ;-) Kram raring!

Tigris Predikantan sa...

Så är det (min mamma hann inte heller uppleva sin tid som nybliven pensionär - också cancer). Livet går så fort ... snart är inte ens yngsta kvar i hemmet utan har sitt eget (önskar hon iaf *ler*). Ja, det gäller att njuta ...

Anonym sa...

Klokt men inte så lätt.

Single Mother By Choice sa...

Du har så rätt!! :)

Tina sa...

Ja, så rätt du har vännen. Livet är här & nu!!!!
Hoppas att du mår bra & att du får en fin dag min vän.
Varmaste kramen till dig från din vän Tina

En häxa på Vift sa...

Jag säger alltid att livet är för kort för att slösas bort. Det vill säga; ta vara på dagen, på nuet. Gårdagen kan vi inte göra om och morgondagen vet vi inget om så lev idag.