måndag 22 februari 2010

Ibland måste man tänka om...

Min kontaktman (faktiskt en kvinna) från hemtjänsten har varit hos mig idag. Anledningen är att jag inte orkar med "livet" längre. Behöver mer hjälp känns det som. Har svårt att göra vardagliga saker numera och orken liksom finns inte. Sen har jag problem med mina tummar som gör att jag har svårt att sätta upp håret, dra upp persiennerna och tvätta håret bland annat.

Denna mycket kloka kvinna fick mig att tänka om. Hon sa att jag hade alldeles för höga förväntningar på mig själv. Jag måste hitta ett helt annat "tänk" när det gäller föräldraskap bland annat. Även om jag inte kan göra så mycket så är jag ju ALLTID hemma och det är väl en fördel om nåt!

Sen tyckte hon att jag skulle lämna ifrån mig tvätten. Detta har suttit långt inne men jag känner ju att det är jobbigt, framförallt ska man ju städa efter sig i tvättstugan och jag blir ju nästan golvad av detta. Så hon tyckte alltså att jag skulle tänka på att skicka iväg tvätten till "hemmet". Alltså hemtjänsten tvättar mina kläder med mitt tvättmedel uppe på Björkliden.

Hon kommer och städar hos mig imorgon så då kommer hon berätta vilken dag vi ska ha nytt hembesök (om hon fått tag på handläggaren så klart). Huvudsaken med allt är ju att jag ska må bra. Jag sa att jag vill ju fortsättningsvis att Emmy ska ta hem kompisar men detta gör ju mitt hem lite stökigt. Hon tyckte då att jag ska ju ha mer hjälp med i stort sätt allt jag gör. Jag blir ju så stressad av att det ser ut som kriget hela tiden. Jag orkar ju liksom inte gå och plocka undan hela tiden som jag borde och det gör ju att ALLT har kommit på efterkälken. Skulle behöva en riktig genomkörare med bulldozer känns det som. Slänga, slänga, slänga...

Vi får se hur det går men det går säkert bra:-)

3 kommentarer:

Unknown sa...

Det framgår inte vart du bor..men du verkar lika insnöad som vi är i Närke! Förstår att det inte är lätt att ta sig ut...det är ju en kamp för en vanlig frisk med.
Skönt att du får hjälp i alla fall...även om det kan kännas svårt att lämna ifrån sig.
Vad har du för mönster till dina vridna sockor?
Verkar enkelt och bra.

Renée sa...

Hej Catarina!!! Jag bor på småländska höglandet där det brukar vara samma väder som i norr faktiskt! Mönster på sockorna tar vi i nästa inlägg!! Kramis!

Madeleineslife sa...

Känner igen mig så väl! Har mycket svårt att sköta sysslorna hemma... Mitt golv blir alldeles för sellan skurat, orkar helt enkelt efter dammsugningen. Bädda sängen är också en sak som jag vill göra med jämna mellanrum, men blir svårt att genomföra då jag inte orkar... Så det känns som om att det aldrig är rent här hemma... :S

Hoppas det blir bättre & att du får mer hjälp!
Kramis