söndag 24 februari 2013

Firat en som snart är tonåring!

Den jag har firat idag är min lilla flicka som faktiskt är mycket större än vad jag tror. Emmy fyller tonåring på onsdag men då är hon hos sin pappa så jag har firat henne idag. Av mig har hon fått kläder, ett Wii-spel och en massa rit-grejer. Barnet mitt är så duktig på att teckna så därför köpte jag både det ena och det andra så hon har precis allt hon behöver för att bli den nya Picasso!

Hur som helst så får hon bli precis vad som helst när hon blir sror men jag hoppas att hon inte slutar att rita för hon har talang! Emmy hade väldigt svårt att lära sig skriva, precis som jag själv, man såg nästan inte vad hon hade skrivit... Numera är hon mycket bättre på skrivandet, tur att vissa saker blir bättre med åldern!

Själv är jag inne i en anti-period... Har liksom ingen lust med något, iallafall inget som gäller datorn. Tycker att det är så himla trist ibland att bara sätta på datorn så när Emmy inte är hemma händer det att jag inte är inne på datorn på flera dagar... Varför känner man så? Märkligt är det, jag skyller på vädret för det brukar man ju göra.

Jag hoppas att vädret ändrar sig lite snart, lite sol vore inte fel. jag behöver sol för att få energi. Numera har jag knappt ingen energi alls, gör jag bara minsta lilla så svettas jag så jag blir precis blöt hela jag... Det kan jag inte skylla på vädret iallafall! Fast blir det sol så kanske svetten ångar bort så sol är alltid bra!

Nu ska jag längta mig bort till ett varmt land... Högsta önskar vore att bo i ett litet stenhus med mycket karaktär. Sen ska det finnas en liten trädgård med apelsinträd, aprikosträd och kanske lite olivträd oxå. Att kunna ligga i en hängmatta i solen under två lummiga olivträd vore inte fel... Lite vindruvor att småäta på skulle jag oxå ha. Tänk vad man kan drömma.... Tänk om drömmen blev sann oxå, då vore livet hur skönt som helst!!!

3 kommentarer:

ime sa...

Grattis till din Emmy! Ja jag drömmer också om ett litet stenhus i värmen, är så less på den här vintern som aldrig verkar ta slut,
kram!

Pia sa...

Men herreguuug!!! vad stor hon är, men min dotter fyller ju 15 i maj och jag vet ju att Emmy och Michelle var snarlika i ålder. Har Emmy facebook? vill hon ha en eds kompis så be henne skriva till Michelle. Ibland kan det ju vara skönt med stöd i sin diagnos. Men det är ju inte säkert att hon känner så, men så att ni vet att Michelle finns på FB.. Jag är likadan som du Reneé, om det är mulen i en dag går ju an, men om det är flera mulna och grå trista dagar så deppar jag ihop och tappar lusten till allt och jag ligger helst bara och sover. Och det där med datorn går i perioder. Ibland så sitter jag ingenting på flera veckor och jag har haft en antiblogg period nu i ja, flera månader... vet inte hur länge. Men nu har jag börjat blogga igen, så du vet "blink blink". Har haft ett hemskt skov, av något som jag alltid känt inte hör till min EDS. Så min läkare tog mina misstankar på allvar, eller ja min läkare måste ju börja hjälpa mig att ta reda på varför jag har så ont i ländryggen, så mkt upphakningar och så mkt inflammationer i bäckenet och knäna, eftersom som det är nu så kommer AHS och ger mig morinsprutor mot EDS smärtorna, muskelkramperna, och sätter ibland nål och ger Toradol i maxdos under 2 dygn mot kraftig inflammation (andra läkemedel som voltaren, diklofenak eller orudis har ingen som helst effekt) och så vill de ju inte gärna hålla på i all evighet utan att exakt veta vad det beror på och om man ev kan göra något annat åt det. Men en sak stör mig, min läkare har nu skickat remiss till smärtrehab ytterligare en gång, det blir alltså tredje gången gillt, som jag får träffa ett team som är helt puckade och det enda dom vill är att plocka bort allt smärtstillande eftersom man inte kan ha så ont som jag har... vad säger du om det Reneé? varför fattar de inte att EDS innebär smärta... ja jag blir alldeles matt. Tack å lov får jag den smärtis jag behöver när jag behöver den. De nekar inte eftersom de ser hur dålig jag är vissa dagar... men men.. vi får se hur det går. Kram på dig!

Hamrånge slöjdare sa...

Grattis till Emmy!
Ja att få bo i värmen skulle inte vara helt fel!
Men vi har sol idag, och ska så vara nån dag till tror jag.
Jag blir alltid piggare när solen skiner. Mulet väder blir man bara deprimerad av.
Hoppas det kommer sol till dig också!
Kram från Mona