onsdag 2 januari 2013

Mår nästan illa...

Har suttit och slösurfat på nätet och jag mår nästan illa när jag får upp den ena hunden efter den andra som har sprungit bort på nyårsafton. Dessa j-a smällare rent ut sagt, vad ska de vara bra för? Sen tänker ju en del människor med delen de sitter med. Här (till exempel) smällde de raketerna från balkongen brevid!!! Det finns ett stort grönområde på andra sidan vägen där man kan skjuta raketer till förbannelse men ack, ack... Dessutom måste de tro att det finns gårdstomtar som städar, hela gården är numera full av kartong och annat skräp från alla raketer...

Jag blir så trött på folk som inte använder hjärnan när de tänker. Ska man behöva tillrättavisa vuxna människor? Tydligen... Faktiskt kan man bli förvånad hur folk beter sig om de får lite sprit innanför västen. Jag är en stolt icke-drickare, tar jag mig något starkt så blir det ett halvt glas vin eller lite lite på botten om det är starkare (trots detta kallar jag mig icke-drickare eftersom jag kanske tar ett halvt glas om året...).

Jag återgår till alla hundarna som har sprungit bort och ber på mina bara knän att de ska bli hittade...


6 kommentarer:

Anonym sa...

Här hos mig sköts det raketer så fönsterrutorna skallrade för fullt.
Det sköts mer eller mindre hela dagen.
Jag mådde dåligt av allt skjutande. Tänkte på alla dessa djur som blev skrämda. Det borde förbjudas att skjuta fyrverkerier över huvud taget.Skänk alla dessa pengar istället till alla som har det svårt.
Jag hoppas att alla djur som sprungit bort kommer tillbaka till sin Matte och Husse.
Kram till dig
Margit(maxelonia)

Fru Venus sa...

Raketer ska skjutas under 15 minuter vid tolvslaget, inte längre! Kram

Cecilia sa...

För några år sedan var det en man som fick en raket i magen och dog här i Göteborg, tänker på det varenda nyår! Och så tänker jag på alla skräckslagna fåglar som far omkring. Och så alla tamdjur, förstås. Varför är det så "kul" när det smäller? Då har folk pengar, minsann!

Baronessan sa...

Jag förstår inte att detta skjutande bara ökar. I år var det ännu värre än förra!
Jag tycker att det borde förbjudas och möjligen endast skjutas upp av brandkår på en given plats för allas beskådan.
Djur blir galna, folk blir skadade för att inte tala om alla pengar som kunde skänkas till behövande istället.

Black Iris sa...

Jag håller med dig..
Jag har på FB också sett alla de här som sprungit bort. Men hur sjutton kan så många springa bort?? Vad gör husse och matte under tiden. Alla som har hund vet väl hur rädda hundarna kan bli.
Jag och gubben festar aldrig på nyår för då åker vi upp själva med vår hund till torpet så att han ska slippa höra några smällare..

Kram Maidi

Snäckskalsdalen. sa...

Jag håller med dig, det är ett elände med smällare och när vi fortfarande bodde i storstan var det många gånger per år som det var smällardags.....vår första vovve Kalle var vi tvungna att ge lugnande...men sen har det gått bättre, men det beror ju på att vi sitter i lugn och ro inne med dom när det är smällardags.
Och nu när vi bor på landet är det inget problem.
Men gissa vad jag inte tyckte om när vi bodde i stan, det var alla dom här pinnarna som låg i trädgården efteråt. Alltså, pinnarna fick väl gå, men jag var lite orolig för att vårt gamla trähus skulle ta eld, det händer ju att hus gör det.
Vårt grannland Norge är ju väldigt restriktiva med smällare! Låt oss flytta!
Kramar i vårsolen, eller ja, nu är det ju kolsvart ute, men det var fint idag!