tisdag 6 november 2012

Sömn...

Nu ska jag babbla lite om sömn. Jag ska nämligen förklara för er alla att sömn är så viktigt!!! Sover man inte ordentligt så tappar man minnet, man blir totalt okoncentrerad och till slut får man ångest och en massa sjukdomar som är kroppsliga. Nu kanske jag överdrev lite men faktum är att sömn faktiskt ÄR den bästa medicinen för kroppen.

Läste nämligen i en tidning att folk nu för tiden tycker att man inte ska sova för mycket, de vågar knappt säga att de sover sina 8 timmar för det är "inne" att sova så lite som möjligt!!!! Har ni hört något så vansinnigt knäppt? Om inte jag sover mina 8 (helst tio faktiskt) timmar så blir jag totalt sjuk... Skulle jag då bara sova 5 timmar per natt så skulle jag sakta dö tror jag...

Läste i Allas (senaste numret) att folk tror det är okej att sova bara 5 timmar per natt eller mindre. En specialist på just sömn skrev att det är INGEN som klarar sig i längden med 5 timmar och jag håller med henne.

Så kära vänner, lova mig att ni sover ordentligt, jag vill inte att ni blir zoombies hela högen!!

4 kommentarer:

Shamrock sa...

Du har så rätt. Jag behöver sova mycket mer än jag gör (tyvärr är kroppen inte överrens utan envisas med att vakna tidigt även på helgen). Jag försöker därför att lägga mig tidigare nu

bakom berget sa...

Jag jobbar på det där. Visst märker man att man blir mer skärpt om man sover ordentligt. Skall föresten försöka komma isäng ordentligt ikväll. Men du vet....Jag ska bara.....Sen är klockan plötsligt jättemycket.

Sov gott förresten :o)

Kram Åsa.

Hamrånge slöjdare sa...

Man mår bättre om man kan sova ordentligt, men det är inte alltid det är så lätt. Det kommer så många tankar på natten och då kan det vara svårt att koppla av.
Men jag försöker så gott jag kan.
Kram

Baronessan sa...

Jag försöker så gott jag kan. Men utan sömntabletter går det inte längre :( Men man får väl vara glad att man sovar av dom i.a.f.