måndag 27 augusti 2012

Loppis och kantareller...

Nä, inte var det en vanlig trist och lugn söndag inte. En gång på våren och en gång på hösten invaderas lilla Anneberg av flera tusen loppis-fantaster som irrar runt och letar efter en dyrgrip. Igår var det alltså dax igen och medans regnet hängde i molnen så gick vi runt och kollade på all "skit". Regnet visade alla besökare respekt denna dag, det började regna först när loppiset nästan var slut!

Hittade vi nåt då? Nja, jag köpte ullgarn i en påse för 10 kronor så man kan nog säga att jag gjorde ett fynd. Emmy köpte en väska för en tjuga:


En cool tjej med en cool väska!

Jag brukar hitta grejer på loppis men inte denna dagen, kanske var det för att jag inte var på humör helt enkelt...

Efter loppiset skulle jag hoppa in i duschen och precis innan så ringde det på dörren. Det var en i hemtjänsten som snabbt lämnade in en kasse och sedan gick igen. Gissa vad kassen innehöll?

Svar: 2 kilo kantareller!!!

Gissa vad jag gjorde i nästan 3 timmar? Även om de flesta svamparna var rena och fina så tar det sin lilla tid att rensa... Tur att man känner folk som älskar att plocka kantareller men som inte äter dom själva!


2 kommentarer:

Hamrånge slöjdare sa...

Härligt med såna presenter!
Fin väska Emmy hittade. Jag hittar aldrig nåt på loppis, tycker bara att jag har för mycket grejer hemma.
Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Har hela Anneberg loppis på en gång alltså! Häftigt. Har var och en det hemma eller på en marknadsplats?
Emmy fick sig en riktigt fin väska, tänk vad hon har vuxit bara på den tiden jag läst din blogg och hon är så söt och glad!
Gott med svamparna!
Kramar