tisdag 7 augusti 2012

Lite motgångar...

Ibland är det som om naturen säger till en att ta det lugnt... Idag var verkligen en sådan dag. Jag fick för mig att jag skulle in en sväng i skogen och kolla efter svamp. Jag tror att naturen då försökte säga till mig att sitta kvar i rullstolen och köra hemmåt...

Först började det regna så in i vassen! Tog då några steg in i skogen och mötte en sådan här:Detta är en lånad bild från google men jag tog faktiskt kort på honom med mobilen (som inte är kompatibel med mig när det gäller att få in kort på datorn, orkar bara inte). Han såg väl ut som den på bilden, svart med vita prickar på huvudet. Är det en snok då?

Iallafall så backade jag sakta till rullstolen och tänkte att jag inte skulle in i skogen idag och bra är faktiskt det, min fot är fortfarande inte bra! TACK moder natur!

7 kommentarer:

Shamrock sa...

Vad är det för sort?

Hamrånge slöjdare sa...

Jag är inte förtjust i ormar. Vet aldrig vad det är för sort. Tror att alla är huggormar! Du får plocka svamp en annan dag. Då kanske din fot är bättre!
Kram

ime sa...

Å fy vad hemskt, jag hade också vänt direkt och tagit mig därifrån snabbt.

Snäckskalsdalen. sa...

Jag tror det är snok, men jag kan inte sånt, alla ormar är bara ormar för mig. Men jag hör här att har dom gulvita prickar på båda sidor av huvudet så lär det vara snok, men för mig är det orm.....
För kanske en vecka - 10 dgr sen skulle jag gå in i skogen jag också och hade Leia med mig. Plötsligt hoppade hunden 1 m rakt upp och sen 1 m åt sidan och sen rakt ner.....och då såg jag den, ormen. Den hade också vita eller gula fläckar men den var så stooooor.....jag vände också. Den var för stooooor. Bah.

disa sa...

Jag höll på att kliva på en snok i Stensjön, den hade knall gula runda prickar som på din lånade bild. Det var en snok, så säkert är den du såg det med. Den försökte dock hugga mig fem gånger vilket tydligen är jätte ovanligt för snokar.

Vet du vad jag tänkte på? Ska du och jag ha en liten mini KAL på uppifrån och ner kofta stickad med växtfärgade garner? Jag har bara hunnit sticka fyra varv på den, den har bara legat och vilat. Om inte du redan har påbörjat en annan sort redan av de växtfärgade garnerna......kramis!

En häxa på Vift sa...

Jäss, det är snok. Huggormen har som ett tjusigt zig-zag-mönster på kroppen (om det inte är en svart huggorm då)men just snoken är ganska lätt att känna igen just på de där fläckarna vid huvudet.

Petter sa...

Klart det är en fin liten snok. På ögonen kan du lätt avgöra om det är en snok eller huggorm.
Snoken har runda pupiller medan huggormen har smala ovala pupiller.
Snoken har också de ljusa banden bakom ögonen.
Det finns fler sätt att skilja på snok och huggorm men en svart snok och en svart huggorm kan vara lite luriga att se skillnad på om man inte kryper närma och kan sutdera ögonen och plattorna i skinnet.

Var snäll mot alla ormar du ser. Själv sprang jag på en lååång snok häromveckan. Den ringlade snabbt över vägen när jag kom springande.