fredag 27 juli 2012

Ullared!

Jag har haft rätt mycket för mig de senaste dagarna... Igår var vi i Ullared! Inte dåligt av mig att äntligen komma dit. Har man en vanlig rullstol så kan man hänga en IKEA-kasse baktill så kan man lägga allt man handlar i kassen. Jättesmidigt eller hur, smidigt om man kan rulla rullstolen dit man själv vill... Jag har ju en rullstol där alla hjul är små, jag kan alltså inte rulla den själv. Anledningen är att jag inte FÅR rulla själv, mina armar är för dåliga...

Tillbaka till detta att man ska kunna rulla dit man vill, min käre far körde min rullstol... Han är snäll faderskapet men detta med att köra rulle är inte riktigt hans grej. Han körde i snigelfart... Tror ni att jag hann och se något på detta viset? Naturligtvis inte... Nästa gång ska jag åka med min ledsagare och därmed basta!

Min ledsagare var faktiskt hos mig igår och vi var ute och gick. Nu känns det som om sommaren äntligen har kommit, varmt är det iallafall. Som ni ser på bilden så har lingonen verkligen fått fnatt i de småländska skogarna, vilka massor det blir!

Här har vi Maries hund Wilma som spanar ut över alla lingon...

Trött var hon när vi kom hem, hon låg ner och drack vatten.

Marie och jag hittade ett ställe med en jäkla massa blåbär! Wilma ville oxå ha men hon fattade inte riktigt hur man skulle göra, att hoppa och mosa alla kanske inte var rätt sätt...
Vi kanske fick en halv liter med oss hem och nu har Emmy och jag mumsat i oss alltihopa.

Dessa sjönheter hittade vi oxå. Det har ju regnat så men faktum är att det är så torrt ute i skogen, precis som om allt regn har runnit bort... Svamparna var jättetorra men det gick ju att göra en stuvning med dom. Dom är redan nere i min mage!

Idag blir det lugnt och skönt, min rygg tog stryk av gårdagens bilfärd...
Vad gör man inte för att få shoppa lite?

3 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Jösses vad du legat i! Förstår om du är trött och har ont. Men Ullared, det var spänstigt, jag har laddat i nästan 2 år nu, får se om jag kommer iväg.

Lingon, redan, och många! Jösses. Och ja, svamparna torkar bort för trots allt regnet är det knastertorrt i skogen.....

Kramar

Rosenvante sa...

Jag har gett upp att hitta blåbär så jag var nere tvärs över vägen och köpte, just småländska blåbär. :) Smakade bra och jag köpte 2 liter till att börja med. Hoppas jag får tid i helgen att trava upp i skogen och spana efter kantareller också.
Så kul att få komma till Ullared, även om farten inte var så hög därinne, kanske du hittade lite fynd.
Wilma var en söt hund, vad är det för sort?
Hälsa grannen o Emmy.
Kram

Baronessan sa...

Ullared är en plats jag inte varit på och troligen aldrig kommer till. Jag brukar få stopp i min hjärncell när jag kommer in på stora shoppingställen.
Jag försökte plocka blåbär häromdagen, men det fanns bara ett här och ett där. Jättetråkigt att plocka då.
Hoppas du piggnar till igen efter shoppingen :)