måndag 18 juni 2012

Mässan i bilder!

Igår var det ju då Hantverksmässa i Pilaboparken här i Anneberg. 

Det var massor med utställare som sålde både det ena och det andra.

Här satt Anette och jag, tyvärr så var det ingen bra plats, vi behövde inte ens betala för den! Vi satt liksom bakom och folk såg oss inte... 

Det gick bättre för mamma som sitter här på bänken. Hennes bord hade ett helt annat läge och nästa gång (om det nu blir en nästa gång) så tänker jag inte ta samma bord iallafall.
Visst är dom söta!

Hade jag haft småbarn hade nog en sådan här mysig uggla fått följa med hem...

Denna kvinna sålde produkter som var gjorda enbart av naturliga ingredienser. 

Några sålde bakverk... Dock inte ätbara...


En kvinna sålde växtfärgade garner som hon också visade hur man gjorde genom att koka garn och växter i stora grytor. Hon var så billig och hade så mycket fint och dessutom var hon själv som en söt liten farmor!

Här är grytorna med garn i.

Jag sålde knappt ingenting men vad gör väl det när man får träffa så många fina människor!

Köpte saker gjorde jag ju oxå, här är thé som jag har provat idag, det var jättegott kan jag meddela.


En sådan här handduk har jag länge letat efter. Att det sen var katter på den ser jag som en plus i kanten!

En burk med salva fick följa med hem. Eftersom jag inte tål vissa saker passade ju detta mig perfekt.


Sen kom det fram en kvinna till mig och ville ge mig en sak. Hon läser min blogg och vet om min passion för orkidéer, titta vad hon gav mig:

Hon hade fått ett skott på sin orkidée och gav mig det, jag blev så rörd av detta, rörd och otroligt glad. Vilken fin gest, det finns människor som har hjärtat på det rätta stället, tack fina du!


Sen köpte jag ju naturligtvis en hög med garn:

De två bruna härvorna till vänster är vanlig tvåtrådig ull, de andra nystanen är växtfärgad tvåtrådig ull. Denna dam bodde inte så långt ifrån oss så jag tror allt att vi kommer besöka henne om ett tag för att gå kurs i växtfärgning eller i hur man spinner. 
Dessa nystan ska bli något till mig själv, en kofta kanske?

Nu ska jag meddela er alla att det tar på krafterna att vara på mässa... Jag var så sjuk i går kväll och idag på morgonen, kunde knappt gå ur sängen... Drömt sådana mardrömmar så jag var helt rädd när jag vaknade (brukar drömma väldigt otäckt när jag mår riktigt dåligt).
Nu mår jag lite bättre men man kan ju tro att det INTE ska vara jobbigt att bara sitta och prata... 

Jag vill tacka alla som kom igår och gjorde dagen till en speciell dag! 
Samtidigt vill jag skälla lite på alla som bor i Anneberg, ni är fruktansvärt dåliga på att ställa upp när det anordnas något! Ni får nog skärpa er om det ska bli fler sådana här tillställningar!

7 kommentarer:

Fru Venus sa...

Jösses vad fina djuren och bakelserna var! :-)

ime sa...

Ser ju jättetrevligt ut, synd att ni fick mindre bra platser. Hade jag bort närmare hade jag kommit! Hoppas du får må bra igen snabbt.
Kram

disa sa...

Vilken härlig tillställning! Synd att ni inte hade ett bättre läge och fick mer sålt bara. Härligt med det billiga växtfärgade garnet! Jag har just börjat på en kofta av garn jag har växtfärgat, så jag röstar för att du stickar dig en kofta av det! På midsommar förra året var det en kvinna som sålde bort sina växtfärgade garner för 20 och 30 kronor nystanet. Hon orkade inte hålla på mer. (det är ju en heeeel del jobb med att plocka alla växter, tvätta garnet, förbeta det och sedan tvätta och skölja det. (hon var rätt gammal) Men det är så roligt och jag har hittat sätt för att underlätta lite med tvättningen. Och inget slår växtfärgade färger enligt mig.

Jaha, då vet du vem jag är då! Fast jag vet ju inte vem du är. Jag har bara kvar skolkatalogen från årskurs nio....=(

Hamrånge slöjdare sa...

Vad mycket fint det fanns på mässan! Synd att det inte kommer fler och handlar. Det är lika när vi har försäljning. Men det är roligt ändå att få vara med och träffa olika människor. Ska bli intressant att se vad det blir av dina garner.
Hoppas du mår bättre i morgon!
Kram

Sunna sa...

ser himla mysigt ut med mycket fint, synd ni fick så dåligt bord, som tur är verkar du ju positiv i alla fall

Cecilia sa...

Tråkigt att ni inte sålde så bra men det verkar ha varit en mysig mässa! Och du gjorde en hel del fynd för egen räkning, hoppas du kan vila upp dig ordentligt nu!

skapa och inreda sa...

vad tråkigt att ni fick så dåliga platser på mässan. Bättre lycka nästa gång.
Kul att få se alla härliga bilder du visar.
Hoppas att du mår lite bättre, jag är som du, klarar inte av för mycket intryck. Det kan ta flera dagar innan jag är mig själv igen.
Ha en bra dag.
Annika