måndag 30 april 2012

En pigg 90-åring!

Här ser ni min kära mormor, idag fyller hon 90 år. Hon klarar sig fortfarande relativt bra, än tycker hon att hon är för ung för hemtjänst. Hon är en rolig tant faktiskt, hon har dessutom blivit lite virrig vilket har gjort henne ännu roligare! Dessutom tycker hon själv att det är roligt så hon skrattar ofta åt sig själv. 

Det är rätt kul att hon faktiskt vill bli ännu äldre. Hon säger att hon älskar livet och hon vill helst bli 100 år! Det förvånar mig inte om hon blir det för en människa som är mer envis än henne har jag nog inte träffat... Idag hämtade mamma och pappa henne för att hon skulle få komma "hem" till Anneberg. Här sitter hon helst och njuter av musik som mamma spelar för henne. Gamla låtar får henne att bli nostalgisk och ofta rinner det tårar när hon sitter och minns...

Så Emmy och jag var uppe en sväng och sa grattis och åt middag. Vi var inte så länge för Emmy har blivit förkyld och har problem med lungorna... Tur hon är ledig från skolan...

Igår knåpade jag ihop ett mobilfodral till Emmy. Jag tycker det blev himla snyggt, det bästa jag har virkat tror jag om man får skryta lite. 

Framsidan och nedan

                                                                        baksidan:

Nu håller jag på med något annat virkat, har fått lite dille på det så det är bäst att smida medans järnet är varmt...

9 kommentarer:

Helena sa...

Grattis till mormor, hon ser ung och glad ut. Vad flitig du är med virknålen, me like. Jag virkar också, mormorsrutor med virknål nr 7. Fort ska det gå. Har ni någon brasa i kväll där du bor?

bakom berget sa...

Vilken söt mormor du har! Ni är jäkligt lika varann faktiskt :o)
Ha en fin Valborg nu!
Kram Åsa.

Rosenvante sa...

Vilken ungdomlig mormor du har, inte ser hon ut som 90 heller.
Bra dag att fylla år på också, firar med Kungen, min chef och vår förlovningsdag.
Ha nu en fin kväll du o Emmy trots hennes förkylning.
Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, vilken härlig tant/mormor! Och hon ser så glad ut och söt är hon också. Hoppas hon inte blir för virrig utan bara lite så där som man är till mans...Kul att få se en frisk och alert äldre dam, lite som min svärmor var, hon blev nästan 94 år och var helt alert till sista veckan.

Vilket fint mobilfodral, jag förstår att du är nöjd med det!

Kramar och en riktigt trevlig Valborg!
Agneta

Vanja sa...

Snygg mormor och snyggt mobilfodral!

ime sa...

Vilken söt liten mormor du har!

Filimarans Funderingar sa...

Så där pigg skulle jag vilja vara om jag blir 90 år. Jag var på ett 90- årskalas för inte så länge sen och jag tror att den damen var nog mer klipsk och pigg i huvudet än var jag är.

Anonym sa...

Vilket fint Mobilfodral du knåpat ihop. Underbara färger tillsammans.Här är det 11 grader varmt och fullt solsken.
Hoppas Emmy kryar på sig snart. Det går en massa förkylningar nu. Min dotter och hennes familj har varit förkylda jättelänge. Dem blir aldrig friska från eländet.
Jag hade en moster som gick bort för några veckor sedan. Hon var då 101 år gammal.
Ha en skön Första Maj
Kramar till er båda från mig.
Margit(maxelonia)

Pinglan sa...

Snygg mobilväska!! :)