måndag 26 mars 2012

Våfflor!

Det är inte alla dagar man äter våfflor till frukost. Jag tror faktiskt det är första gången jag gör det! Igår var det ju våffeldagen och jag bjöd faktiskt Anette, mamma och pappa på våfflor. Anette fixade kaffet och mamma vispade grädden så alla var med på ett hörn kan man säga. 
Nu blev det lite smet över så det blev fyra våfflor till Emmy och mig i morse...

Jag måste säga att den smeten jag har är så jäkla god! Tänkte dela med mig av den, receptet har jag fått av en arbetskamrat för läääänge sedan...

Renées våfflor
4 ägg
5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
6 tsk socker
300 gr smält smör

Dela på gula och vitan och vispa vitan till ett hårt skum. Blanda tillsammans allt annat i en annan bunke. Till sist blandar du försiktigt ner vitan (det ska vara inte vispas utan blandas). Detta gör att du får mycket frasiga våfflor! Lägg dom gärna på galler var för sig så de håller frasigheten!


Idag ska jag inte göra mycket, jag har varit vaken sedan kl fyra i morse så förmodligen kommer jag snart att däcka i soffan...

4 kommentarer:

Vanja sa...

Tack för det tipset!
Våffer... varför tänkte jag inte på det igår? Gu' så gott... Tur att det går att grädda våfflor på måndagar också ;))

Snäckskalsdalen. sa...

Ser gott ut!
Missade våfflorna igår, blev bortbjudna men hade förhinder att gå, synd, men det kommer ju fler dagar och då kan vi prova ditt recept! Tack!
KRam

Josefine sa...

Heej!

Åh vad gott det ser ut! Blev ingen våffla för mig igår, får vispa ihop lite senare i veckan istället! Med sylt och grädde :)

Jag skulle vilja tipsa dig om fina smycken i silver och läder som jag säljer på www.jvalleytwig.se . Kika in där och hitta din favorit bland vårens favoriter vettja :)

Ha en skön vecka!
/Jossan

Malla sa...

receptet jag använde var nog rätt likt, kan det inte i huvudet :)
gott med våfflor då och då!