torsdag 1 mars 2012

Gött-götti-gött-gött...

Är det vår eller är det VÅR i luften? Idag kunde jag faktiskt köra rulle utan vantar. Kanske får man inte ta ut våren i förskott men det känns allt lite vårlikt i min arma själ. Gött som fasen!

En sak som gör att man märker att våren är på väg är pälsen på katterna. Den päls som vill lämna katterna alltså. Man kan inte fatta hur mycket päls en katt har, det är ofattbart många hårstrån bara på svansen, kolla själva:


Buddha har en låååång svans!


Finns massor av päls på Tussans mage oxå:


Kliar gör det oxå... matte är snäll som kliar lite...


Annars får man klia själv:


När man har kliat sig lite kan man ta och hoppa in i en kasse för lite skön avkoppling...


Vad fasen glor du på? Du ska inte tro att du får hänga här med mig. Kassen är MIN!


Snälla Tussan, klia dig ordentligt där i kassen och kom ut med sommarpälsen är du snäll! Buddha kör med "klia-kroppen-mot-överkastet-för-att-bli-av-med-massa-päls". Själv vore jag nästan glad om jag hade tappat lite hår, tänk att vakna utan stråna på hakan! Eller grisborsten på benen? För att inte tala om det som sitter "ni-vet-var"... 

Önsketänkande...

6 kommentarer:

Hamrånge slöjdare sa...

Vilka härliga katter du har! Det är mycket hår på en katt. Mer blir det när det ramlar av...
Här känns också som vår i dag. +32 i solen!! Men i skuggan var +9 det räcker det också.
Kram till dig!

Snäckskalsdalen. sa...

Ååå, så söta dom är katterna, men, ja, det är mycket hår på dom nu och då har ju jag bara vanliga bondska katter med lite brittiskt korthår i. Men på Pippi kan man kamma loss hur mycket som helst.
Gott att kunna vara ute. Vi har också fint väder och det är underbart.
Kramar

En häxa på Vift sa...

De är ju för söta. :)
Men faktiskt, vad gäller pälsen så tycker jag ändå det är lättare med Fransson som är lååååååånghårig än de andra två som är korthåriga. Långpälsen lägger sig ju ändå som en filt ovanpå mattor och möbler medans korthåren gärna kryper in i fibrerna och gör det hur jobbigt som helst att få upp med dammsugaren.

Rosenvante sa...

Mina katter har inte börjat fälla ännu, men jag vet precis vad du snackar om. Mina fäller ju inte samtidigt heller så det är en lång period med katthår.

Reidun sa...

Du är rolig du...Instämmer. Det ser så mysigt ut med dina katter. Nu har jag (vi) bara en som min svärmor tar hand om eftersom jag brutit lårbenshalsen och min man är borta under veckorna. Det är väldigt tomt utan henne.

Anonym sa...

Jag blir så glad då jag ser att du skriver mkt igen.Glädjer mig med dig sötkatter Grattis barnet en stor tjej.Hmmm stickningen går sakta härnere men du inspirerar tack hjärtat för din blogg Anna S-I