söndag 26 februari 2012

Blir så hungrig...

Saken är den att mitt kära barn fyller år imorgon. Nu sitter jag och försöker hitta ett bra recept på kladdkaka. Barnet mitt gillar inte tårta så kladdkaka får det bli. Hon har blivit firad av mina föräldrar och idag av sin pappa och hans släkt så imorgon blir det BARA hon och jag! Myspys! Sitter man och läser igenom hundra recept på krämiga desserter så blir man sugen! Jag åt två skogaholmsmackor för att stilla det värsta...

Idag har jag gått en runda utan hund. Att jag skriver det så är för att det kändes precis som när Gibson fanns, jag gick där och pratade än med den ena och än med den andre. Det var så himla trevligt att få både andas frisk luft och lite prat samtidigt. Att sitta inne en hel vinter gör att ens liv går på sparlåga. Idag tändes en liten eld iallafall!

Nu ska jag kasta ut mitt thé... Hur många gånger har man inte hällt i vattnet och glömt det? Så gjorde jag nu och jag vill nog inte dricka det théet längre, testade en gång och det smakade "pecka"...

7 kommentarer:

Hamrånge slöjdare sa...

Kladdkaka är gott! Här har varit så skönt i helgen, sol och blåst.
Man får klä på sig.
Jag fick slänga mitt kaffe på förmiddagen, slog i påtår och började diska. sen var det kallt.
Ha det så trevligt med födelsedagsbarnet i morgon!!

Rosenvante sa...

Förstår att du saknat de där promenaderna. Tycker det är jobbigt bara de dagar det är trist väder och svängarna blir korta.
Jag har ju ett riktigt kladdigt recept på min blogg om du vill ha ett tips. Receptet fanns i feb 2009. http://rosenvante.blogspot.com/2009/02/kladdig-kladdkaka.html
Jag har provat med olika sorter av choklad och gillar de med mintsmak och apelsinsmak bäst.
Du får hälsa och gratta från mig och ha det nu så mysigt ihop.
Kram

Shamrock sa...

kanske detta kan vara något http://www.kladdkakan.se/

Baronessan sa...

Jag läste Stockholmsmackor först, ha, ha. Just det där med att prata i skogen känner jag igen. Jag pratade visserligen med mina katter när jag var ute idag, men jag tänkte i mitt stilla sinne att om någon hör mig så undrar dom nog vad det är för dåre i skogen. Kram!

stort och smått sa...

Hoppas du hittar något bra recept. I värsta fall får du köpa Frödinges kladdkaka. Den smakar hembakt.

Cecilia sa...

Mina barn gillar inte heller tårtor, möjligtvis att se på. Men en riktigt god kladdkaka och mixade jordgubbar, det slinker förstås ned! :-)
Bästa hälsningar med grattis till ditt numera ganska stora barn! :-)

stort och smått sa...

Jag kom på att det var inte Frödinge utan Ekströms kladdkaka som är som hembakad - jättegod. Om du nu inte vill baka alltså, vilket såklart är allra godast (då kan man slicka skålen!).