fredag 23 december 2011

Det var nära en KATASTROF!!!

Som vanligt så här innan jul så väntar man ju på posten i dessa tider, man vill ju kolla alla julkort! Idag var det samma sak, lådan full med kort men oxå med en massa annat och då menar jag räkningar... Inget att föredra men man tackar och tar emot för vad annars kan man göra?

Jag sliter upp ett brev från trafikförsäkringsverket och tänker att det är väl bara reklam eller nåt. Gissa hur snopen jag är när jag ser att det är en räkning på 5300 spänn!!! Men vad i hela friden, vad är nu detta? En räkning på en bil som jag hade när jag bodde i min etta, jag tror det är 17 år sedan den såldes... Tala om att jag började få stickningar i hjärttrakten nu...

Ringer pappa "ögonaböj" (antagligen småländska och betyder genast för er som inte fattar) och nästan skriker ut att jag har fått en räkning för min Fiat jag hade och varför kommer det NU???

Pappa är lugn som en filbunke, det är han alltid, så han säger bara "men det är ju omöjligt?" och blir tyst (troligtvis funderar han om jag har varit så klantig och inte betalat något...). Jag sitter där och funderar febrilt, hur ska jag nu lösa detta? En räkning NU, jag har ju precis betalat allt och det finns inte några pengar kvar, de som finns ska gå till mat...

Tar och tittar lite extra noga och helt plötsligt ser jag, helt plötsligt blir jag så jäkla glad så jag knappt kan prata; DET ÄR INTE EN RÄKNING TILL MIG! Det finns en här i samhället som heter precis samma som jag fast han har några bokstäver mindre än mig. Han bor i huset brevid... Hoppas han inte blir sur för att jag öppnade hans post men det är faktiskt brevbärarens fel.

Hur kan det nu då komma sig att en person, som faktiskt är en man ifrån ett land där René (med bara ett E alltså) är ett mans-namn, har nästan samma efternamn som jag plus äger en bil som jag oxå har ägt en gång i tiden... Hur är det möjligt? Iallafall så ska ni veta att jag kommer att lägga mig snart för jösses vad jag fick ont i skallen...

Jag önskar er alla en fröjdefull jul och var snälla mot varandra! KRAM!

7 kommentarer:

Vero sa...

Puh, vilken tur. En räkning på den summan vill jag inte ha annat än om det är till hyran.

Hamrånge slöjdare sa...

Vilken tur att det ordnade sig.
God Jul!!

Ulrika sa...

Det var ett märkligt sammanträffande. Men ganska roligt så här när du insett misstaget.

Hoppas du får en fin och lugn jul!
Kram!

ime sa...

Vilken märklig historia, men så skönt att räkningen inte var till dej!!!
Önskar dej också en riktigt skön och bra jul.
Kram

En häxa på Vift sa...

haha, vilket skrämskott. och ögonaböj är ett ord jag använt sen jag var liten och jag är icke småländska så jag tror det uttrycket är ganska riks-täckande. :)

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, shit, sånt är inte lustigt, just så där på studs......hjärtat i halsgropen minst sagt.
Det är sånt mant inte tror kan hända, det här med förvecklingar och sammanträffanden, rätt kul med sannolikheten för det och att ni bor så nära varandra och namnet och bilen och alltihopa. Däremot att Renée också är ett mansnamn visste jag, men man tänker ju inte på det. När svägerskans yngsta dotters expojkvän hette Franz Renée blev jag varse detta!!! Men han var norsk med ursprung i Tyskland.....Så skönt att det inte var en gammal historia som hängt med förresten...Bra julklapp blev det till slut!
Hoppas helgerna farit fram varsamt med dig och att du mår bra och allt så där och att du inte liksom jag blåser bort idag!
Stora goda fortsättningskramar
Agneta

p.s. tack för det fina julkortet, du ska veta att jag uppskattar det...d.s.

Anonym sa...

Jösses vilket sammanträffande! Nästan osannolikt. Och jag passar på att säga god jul, gott nytt år och god fortsättning!