onsdag 9 november 2011

Gårdagens vedermödor...

Först kom min granne in med dessa läckerheter:

Om ni tycker de ser lite annorlunda ut så är det för att grannen var konditor i forna Jugoslavien (Vilken del vet jag faktiskt inte). Han kommer lite då och då med godsaker till mig och även till de andra grannarna. En mycket trevlig man är han men ett problem finnes; vi pratar inte samma språk! Han pratar tyska förutom sitt modersmål och jag kan knappt ett ord tyska... Dock går teckenspråk rätt bra ibland, tack och lov...

Igår hade vi stickekväll. Jag skev i ett tidigare inlägg att jag höll på med en grej som jag inte kunde sluta sticka på! Här är den:


Visst är den så jäkla fin, jag är så stolt över den... Den är stickad i merinoull och mönstret finnes i den nyaste tidningen "Stickmagasinet".

Nu tänkte jag då börja på en till sådan sjal igår. Så här långt kom jag:

Uppläggning plus ett varv alltså... Kan säga att man börjar med att lägga upp 380 maskor... Hur många gånger måste man räkna så det stämmer tror ni? Till råga på allt blev jag störd hela tiden så Anette fick räkna åt mig.

Fler saker som jag har gjort utan att visa är dessa benvärmare i raggsocksgarn, stickade två räta, två aviga, ett nystan till varje tub.


Sedan har vi dessa knävärmare, stickade två räta två aviga halva vägen, sedan ökade jag till tre räta två aviga. Dessa är oxå stickade i raggsocksgarn.

Vädret är dock inte vinteraktigt här i småland, kanske får man strunta i att använda de stickade paltorna i år... Vi får väl se helt enkelt, hoppas det kommer lite lite snö på julafton iallafall...

9 kommentarer:

disa sa...

Åh, så mycket fint du har stickat!! Jag kommer ihåg de år jag bodde i Nässjö och det regnade med gröna gräsmattor på julen.....från att komma från norrland till det var extremt svårt för mig. Men faktiskt så har jag fått uppleva det EN gång här med, snön kom först efter jul. Barnen var otroligt besvikna och jag med. Man är ju som bortskämd med vita jular här.

Vilken härlig granne du har som kommer med läckerheter så där!! =)

bakom berget sa...

Såå fint! Du är så jäkla duktig med dina stickor och man blir så inspirerad att sätta igång nåt själv. Tyvärr finns det inte så mycket tid till sånt just nu bara...
Va häftigt att ha en konditor som granne och som dessutom är så snäll att han bjuder på sina godsaker.
Ha en fin kväll! Kram Åsa.

Rosenvante sa...

Jädrans så snygg alltså och i merinoull, supermjukt också alltså.
380 maskor, ja det tar lite tid att räkna och räkna och räkna. Jag är likadan och får börja om flera gånger.
Vilken tur att han bjuder på så fina godsaker trots språksvårigheterna, men som sagt det går ju alltid att prata med händer också.

elisabet sa...

När jag lägger upp så många maskor brukar jag sätta en markör efter var tjugonde maska

Hamrånge slöjdare sa...

Vad mycket du gjort! Fina saker alltihop.
Kakorna såg smaskiga ut! Man behöver ju inte prata när man äter.

Anonym sa...

Vilka smarriga bakelser.
Hur hinner du och orkar med att sticka så mycket? Jättefina saker.
Margit(maxelonia)

En häxa på Vift sa...

jättefina!

Anonym sa...

Äsch, tyska kan man prata bäst om man aldrig lärt sig det. De som läst det i skolan blir så stressade av grammatiken men vi som inte kan vi kan liksom bara få babbla på med vår hittepåtyska.

Gulligt att han kommer med smaskens. Slå dig i slang oavsett språk säger jag.

Otaliga projekt sa...

Finfin granne du har där, det visar ju att man kan uppskatta varandra utan att just tala språket. Hade han inte uppskattat dig så han inte kommit med bakverk.
Sjalen var tokfin, jag hade den tidningen innan men var till slut lite besviken, nu ser jag att det numret skulle jag haft. Jaja. Fin var den iaf.