onsdag 27 juli 2011

Solen skiner, himlen är blå!

Äntligen säger jag! Fast å andra sidan så har detta hänt många gånger på morgonkvisten för att sedan gå över i regn-grått-trist... Jag hoppas verkligen att det blir sol idag, speciellt för alla ungar som inte har föräldrar som har råd att åka till soliga stränder. Hade jag haft pengar så hade jag åkt bums!

Satt och pratade med en kompis häromdagen om ditt och datt och bland annat om olika bloggar. Vissa människor skriver HELA tiden hur lyckliga de är, ALDRIG om en tråkig sak. T.ex: "Jag är sååååå lycklig och min man sa att han älskar mig såååå mycket så han har köpt en resa till mig, mina barn gör ALDRIG något bus utan är sååååå bedårande och jag ÄLSKAAAAAAR hela världen..."

Nu undrade jag och min kompis om det verkligen finns människor som ALLTID är sååååå lyckliga eller om bloggen är en fasad för ett liv som inte alls är såååå lyckligt. Till saken hörde att vi faktiskt visste vem en av dessa människor är och hon är inte alls sååååå lycklig som hon skriver. Alltså, folk får ju skriva vad de vill men det blir ju så falskt och konstigt när man vet att personen bakom orden inte alls är så glad och lycklig...

Själv vill jag läsa om människor med vardagen i sin ryggsäck om man säger så. Att jag läser andra bloggar är för att det ger mig något, jag får vänner och tips om hur livet ska levas, att det finns fler som kan tycka att en regnig sommar är trist... Vad vill ni läsa om?

 Ett litet tillägg: Jag menar inte dessa "vanliga" glad-bloggar, jag menar ÖVERDRIVNA SUPERDUPERGLADSOMFAN-bloggar där det står om kärlek och lycka på varenda rad! Bara så ni vet alltså...

12 kommentarer:

Rosenvante sa...

Nu undrar jag ju hur skriver jag, ja inte att du ska berätta för mig utan att jag själv undrar om jag alltid är helt ärlig. Jag vill ju inte hänga ut de andra i min familj om jag är förbannad på dem eller andra i min närhet heller om jag ska vara ärlig. Men annars försöker jag nog vara så rak som jag kan.

Hoppas allt går bra så vi kan ses i morgonkväll. Med alla sjukdomar runt oss här blir man ju lite orolig.

Cecilia sa...

Vad vill jag läsa? Jag läser ju mest stickbloggar men där får gärna stå om andra saker. Din blogg handlar ju om tillvaron i stort och du delar generöst med dig av både glädje och sorg vilket jag uppenbarligen gärna läser. :-)

Min blogg är kanske en sådan där "halvsanningsblogg" :-) Jag skriver i huvudsak i den om de delar av tillvaron som är bra, för mina bekymmer har jag andra kanaler. Bloggen blir mitt må-bra-hörn där jag kan slippa tänka på eländen en stund.

skapa och inreda sa...

Visst måste man få skriva om vad man själv vill. Min blogg är för mig en glädjeblogg, visst har jag vid något tillfälle skrivit om mycket personliga saker. Jag vill bli glad och få inspiration av andra men också kunna ge detsamma till de som tittar in till mig.
Har man en risig dag är det väl inget fel att skriva det om man vill tycker jag.
Livet är inte alltid så roligt.
Försöker lära mig att leva här och nu, njuta av dagen och inte tänka då oh i framtiden. det är mycket svårt men jag har kommit en bit på väg.
Många varma kramar till dig.
Annika

ime sa...

Men du har helt rätt, allt kan inte vara en dans på rosor, men jag tror en del inte vill lämna ut dom sidorna, men då blir ju bloggen rätt trist att läsa. Kan vara likadant på facebook, alla bara uppdaterar hur underbart allt är hela tiden...
Kram på dej

Helena sa...

Skriver personliga saker i e-post ibland. Har inte alltid spännande saker att berätta, men sån är livet. Fortsätt att skriva som du gör. Läser bloggen om Mirka från familjen annorlunda. Hon tvättar kläder, eller har ont i huvudet, helt ärligt och rätt från levern. Jag tycker om at du kan dela med dig av ängslan för undersökning, och så får vi veta att det gick bra. Med stöd från oss bloggare.

Snäckskalsdalen. sa...

Precis det du skriver om har jag också funderat på. Väldigt mycket, faktiskt. Och det roliga (inte rätt ord alls här och nu) är att min svägerska är precis en sådan, allt är helt fantastiskt och underbart och hon älskar alla och alla är underbara precis hela tiden - men jag vet ju hur det är.......inte sant en liten del ens en gång.....
Nu rannsakar jag mig själv, undrar hur mitt skrivande uppfattas...för mitt liv är alldeles vanligt, i alla fall hittills.....
Hur som helst så vill jag läsa bloggar som är lite nyanserade så att man ser och uppfattar att det är levande människor som skriver och gärna visar bilder, jag tycker ju om bilder, jag.
Nu ska jag dricka ett underbart glas vatten och titta på mitt underbara grönsaksland (som ju är en katastrof i år, det har jag skrivit om...) och sen ska jag gå en underbar promenad i vår underbara skog och sedan ska jag äta underbar makrill......typ inte alls.
Kramar

En häxa på Vift sa...

jag tror många väljer att helt enkelt inte skriva om de inte har nåt positivt att skriva om. Så jag tror inte de nödvändigtvis lägger på en fasad, utan de bara väljer vad de vill dela med resten av världen.

Shamrock sa...

Jag hade oxå sol idag, äntligen efter en vecka regn. Visst skriver man om valda delar i bloggen men för mycket happy happy blir nästan löjligt. jag håller med dig att man vill hitta likasinnade och då ska man ju kunna skriva om allt

Anna D sa...

Ha ha! Då gillar du väl min blogg, för den är ju en salig blandning av upp och ner... :)
Jag läser bara bloggar om vardag och livet som det ser ut. Som din. :)

Kram!

Uffematten sa...

Vet ju med mig att jag använder bloggen som "säkerhetsventil" och pyser ur mig både roligt och eländigt. Men brukar nog försöka låta bli att "hänga ut" mina närstående även om man är förbannad eller ledsen på dom.

Och eftersom jag själv skriver så, är det ju roligt att läsa hos andra man liksom "känner igen sig" hos..

För livet är ju lite bergochdalbana för oss alla, vare sig vi vill eller inte.. Och det är ju det som är så spännande..

Lejonkvinnan sa...

Jag tror inte att du läser min blogg, men jag läser din för att den är precis en sådan blogg jag vill läsa. En blogg med vardagsting, glädje och sorg.

I min blogg skriver jag väldigt sanningsenligt och vissa tycker säkert att jag lämnar ut folk för mycket. Men jag skriver anonymt så förhoppningsvis vet ju inte alla vem jag är, bara de jag själv vill och några till.
Men jag skriver om hur mitt liv ser ut och det är inte alltid en dans på rosor...för vems liv är det?

Ta hand om dig!
Kram

bokrikedom sa...

Min blogg handlar ju mest om böcker, och är väl inte så väldigt personlig - kanske därför jag har så få läsare, haha! Jag har svårt för att skriva om jobbiga saker, men dom finns - tro mig!
Jag läser din blogg och gillar den, särskilt när du skriver om dina djur!