fredag 22 juli 2011

Blixt och dunder och ösregn!

Detta vaknade jag av i natt och om jag ska vakna av vädret så får det allt vara extremt! Jag trodde faktiskt någon spelade på dova trummor utanför men det var att det regnade så in i helsinki. Jag vaknade alltså av regnet! Sen började det åska och som ett brev på posten så började katterna springa och leka som två tokar...

Nu på morgonen blev jag alldeles rädd när jag kom på att jag inte hade dragit ur någon sladd till datorn... Måste köpa mig en sladd med strömbrytare. Tummen ur alltså som med så mycket annat... Datorn funkade som tur var för nu får det räcka med trasiga saker.

Vi hade stick-café igår Anette, mamma och jag. Inget märkvärdigt eftersom det blev lite hastigt påkommet, vi åt ballerinakex (gofika alltså!) till kaffet. Jag håller på med en ny sak igen.... Det är väl märkligt vad jag gillar UFO:n helt plötsligt! Blir så himla trött på mig själv... Men sjalen med små, små mormorsrutor tar sådan jäkla tid och den andra "runthelakroppensaken" ska jag bara göra om lite, lite. Inte dra upp hela utan ändra lite, lite...

Därför började jag på en ny sjal IGEN! Denna SKA bli färdig så jag kan visa upp den, annars får jag verkligen skämmas. Det borde nästan bli något straff när man inte blir färdig med något, kanske en sådan där stupstock de hade förr... Hade inte varit trevligt att stå i en sådan i det ösregnet som var inatt, då kanske man lärde sig!

På något sätt är det som att när man börjar med något och har gjort lite så har hjärnan redan gått vidare till nästa grej. Man går in på internet eller kollar i mönsterpärmen och så bestämmer man sig att DEN ska det bli sen... Genast blir den man håller på med skittrist... Jag lovar att jag ska skärpa mig, denna sjalen SKA bli färdig!

Håret ska bli färgat idag eftersom vi stickade igår. Mamma mådde bra igår trots det som hände, visst hon hade ont i benet men det ordnar sig nog med ett rejält blåmärke och sen är det över. Tur det, det kunde gått så illa... Kort på håret kommer alltså sen, TJINGELING PÅ ER!

3 kommentarer:

Baronessan sa...

Usch ja, det där känner jag igen. Det är vanskligt att lägga ifrån sig sitt handarbete för det är nästan omöjligt att fortsätta sen. Jag har också en stickning som ligger men den MÅSTE jag fixa för den är till mitt ännu ofödda barnbarn som väntas i september. Jag vet ju att det går fort bara jag kommer igång. Men det är den där startknappen... :)

Snäckskalsdalen. sa...

Ni har det så mysigt tillsammans och tur att din mamma inte har så ont....
Här regnar också, och det spöregnade i natt, jag sover ju ute, på verandan under tak den här årstiden, så jag hörde verkligen regnets smatter.
Det är precis så som du säger med handarbeten, hjärnan är långt vidare än själva händerna, jag har massor som inte jag gjort klart, och det borde vara spöstraff på det....jag har bestämt, inte köpa nytt nu, utan göra färdigt.
Kramar

Anta sa...

Vaknade oxå i natt av blixt och dunder men inte så mycket regn och en vovve som kom och buffade på mitt huvud hon är åskrädd då ska hon helst krympa in under skinnet på matte.
Nu ska jag börja med chartB på min Haruni det går sakta framåt, men är såå himla sugen att börja på sockor men jag måste göra klart sjalen först för annars blir den aldrig färdig. Hälsa Anette och mamma. Kram